Sari la conținut

ANI: Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balș, găsit în incompatibilitate

Foto: Mediafax 

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către STREINU-CERCEL ADRIAN, fost Secretar de stat în  cadrul Ministerului Sănătății, actual Manager al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, București, ca urmare a deținerii simultane de funcții, după cum urmează:

- în perioada 11 martie 2008 - 12 martie 2012, a deținut, simultan, funcțiile de Manager al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, București, și Secretar științific al Senatului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia Funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu: exercitarea oricăror alte funcții salarizate, nesalarizate sau / și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical în aceeași unitate sanitară, a activităților didactice, de cercetare științifică și de creație literar-artistică […]”;

- în perioada 19 noiembrie 2010 - 23 mai 2012, a deținut, simultan, funcțiile de Secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății și Manager al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”,București, încălcând, astfel, dispozițiile art. 84, alin. (1), lit c) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu […] funcţia de […] administrator […] la instituţiile publice”.

Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Integritate.

Pe aceeași temă