Sari la conținut

Antena 3: La protestele din Piaţa Victoriei au participat anarhişti de la FreeKekistan

"O organizație anarhistă a fost prezentă la protestele de duminică seara, din Capitală, față de legile justiției. Este vorba despre mișcarea de tip anarhist FreeKekistan, care a afișat o pancartă în linia întâi. Printre mesajele folosite de ei, a fost observat #rezistență", a transmis Antena 3, în timpul protestelor din Bucureşti şi alte oraşe din ţară, pe tema legilor justiţiei. Dar cine sau ce e Kekistan?

"Este o organizaţie radicală, care are o simbolistică foarte apropiată cu simbolistica nazistă a Ku Klux Klanului, a organizaţiilor neo-naziste", astfel a sunat una din intervenţiile din studio, aparţinându-i lui Cătălin Harnagea, fost șef al Serviciului de Informații Externe .

Potrivit Aktual24, care citează  Urban Dictionary, "Kekistan este o parodie online, dominată de trolli, care şi-au inventat ironic o etnicitate proprie şi îi atacă cu meme-uri pe extremiştii de dreapta şi de stânga. Aşa zisul lider al Kekistanului este un utilizator de YouTube, Big Man Tyrone, un camerunez care trăieşte în Marea Britanie".