Augustin Zegrean: Kovesi ar putea primi o interdicție de părăsire a țării

Data actualizării: Data publicării:
augustin zegrean captura youtube
Augustin Zegrean

Citarea Codruței Kovesi în dosarul deschis în urma plângerii lui Sebastian Ghiţă nu va împiedica numirea ei în funcția de procuror-șef european, este de părere fostul președinte al Curții Constituționale. Augustin Zegrean crede că aceasta ar putea primi chiar și o interdicție de a părăsi țara.  

"A venit românește. Asta se întâmplă în România, este specific național să se taie creaca de sub picioare, să se tragă preșul de sub picioare unora și altora. Dar acum, vorbind serios, nu cred că va afecta cu nimic procedura care se desfășoară acolo la Bruxelles pentru desemnarea procurorului general pentru că la Bruxelles lumea știe despre prezumția de nevinovăție. Acolo se știe și se respectă. Prezumția aceasta este foarte veche și, fără ea, lumea ar fi într-un mare dezastru. Ea încă se bucură de prezumția de nevinovăție, chiar dacă unii se bucură că ea a fost citată la procuratură. Și dacă nu ar fi exista nicio legătură între candidatura ei , lumea tot ar face legătura între chemarea ei la Parcjet și asta. Pentru că așa ne-am obișnuit în ultimii zeci de ani, când un om vrea să zboare, să îi tăiem aripile," a declarat pentru Digi24, Augustin Zegrean. 

Citește și: Cine sunt românii care îl ajută pe Putin ca Marea Neagră să rămână „lac rusesc”

Fostul preşedinte al CCR este de părere că fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie ar putea fi obligată să nu părăsească țara, însă este convins că fostul procuror-șef al DNA va primi funcția de procuror-șef european.

"Da, ar putea fi obligată. Deci măsurile aceste preventive există în codul de procedură penală, pot fi aplicate. Deci nici asta nu ar încurca foarte tare lucrurile pentru că procedura aceasta este în desfășurare și dacă ea a fost declarată ca fiind pe primul loc până acum, nu se vor opri cu asta. Adică vor putea să aștepte până când se va rezolva problema aceasta pentru că oricum procuratura aceasta va fi funcțională din 2022, din câte știu eu," a adăugat Augustin Zegrean.

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi a anunţat la Digi24, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Ea spune că este un demers abuziv. „Este o răzbunare pentru demersul făcut la CEDO, că am trecut de filtru şi Guvernul are termen până în 18 martie să îmi propună o înţelegere amiabilă, altfel procesul se va judeca pe fond. Nu se încearcă aflarea adevărului, ci să fiu oprită să ocup această funcţie”, a spus Kovesi la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri