Averea lui Mircea Băsescu, sub sechestru. Imaginile filmate cu cravata vor fi probe în dosar

Data publicării:
mircea basescu ramane in arest digi24

Mircea Băsescu primeşte o lovitură dublă: Direcţia Naţională Anticorupţie i-a pus sechestru pe o parte din avere, chiar şi pe casa în care locuieşte, iar expertiza a stabilit că înregistrările făcute de familia lui Bercea Mondial sunt autentice, drept pentru care vor fi folosite ca probe. Avocaţii fratelui preşedintelui nu sunt de acord cu decizia anchetatorilor.


Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână s-au aflat marţi timp de aproape două ore la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Fratele preşedintelui a fost adus primul, urmat la nici jumătate de oră de Marian Căpăţână. Aveau să afle că nu mai pot dispune cum doresc de averea lor, întrucât anchetatorii vor să acopere prejudiciul creat în dosar, de 600.000 de euro. În cazul lui Marian Căpăţână, cinci terenuri au intrat sub sechestru.

Acestea nu sunt singurele veşti rele primite de cei doi. Pe masa magistraţilor a ajuns şi o copie a raportului de expertiză făcut pe baza înregistrărilor depuse la DNA de avocatul familiei Anghel. Procurorii spun că acestea sunt reale şi pot fi folosite ca probe la dosar.

De altă părere este avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă. El insistă că suportul original al convorbirilor trebuia expertizat, şi nu copiile. „Primele concluzii ale expertului sunt acelea că nu s-a putut verifica datorită lipsei înregistrărilor originale, dacă asupra acestora au avut loc intervenţii. Au fost depuse câteva mijloace de înregistrare, dar nu au putut fi utilizate - erau stricate, şi cravata şi ceasul”, a declarat apărătorul.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi pe 20 iunie, după ce familia lui Sandu Anghel a dat publicităţii înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar demonstra că fratele preşedintelui a făcut trafic de influenţă şi a primit bani de la interlop.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri