Sari la conținut

Avocat: Elena Udrea, transferată în secret la Târgşor. Totul a fost absolut surprinzător

 

Alexandru Chiciu a declarat, joi, pentru Mediafax, că şi-a vizitat clienta la Penitenciarul Târgşor şi că starea generală a acesteia este una de mâhnire şi surprindere totodată.

Starea de spirit a Elenei Udrea este schimbată, impactul ei cu mediul penitenciar este unul evident, are o reală problemă în a se gândi că în perioada următoare va fi vizitată de către membrii familiei sau cunoştinţe în alte condiţii decât cele în arest preventiv, respectiv fiind separată de acel geam protector specific mediului de penitenciar, este evident un alt stil şi un alt tratament pe care îl are, specific deja persoanelor condamnate, pentru că vorbim de un penitenciar, iar impactul pe care l-a avut mutarea ei în penitenciar este unul foarte important”, a precizat Chiciu, adăugând că personalul penitenciarului s-a comportat până la acest moment ireproşabil faţă de clienta sa.

Avocatul a precizat că atât Udrea, cât şi apărarea ei sunt surprinse de această mutare deoarece ea nu a fost anunţată. Din datele cunoscute de ei, Udrea nu figura miercuri pe lista de transfer, a spus Chiciu.

„A fost anunţată că va fi transferată rapid, în secret. Toată această chestiune a impactat-o, prezenţa ei era necesară în arest, şi nu la Penitenciarul Târgşor, la peste 70 de kilometri de Bucureşti, ţinând cont că ea este cercetată într-un dosar disjunct. Totul a fost absolut surprinzător”, a mai arătat avocatul.

Potrivit lui Chiciu, Udrea a fost luată practic peste noapte doar cu lucrurile pe care le avea la ea în acel moment şi transferată la Târgşor deşi prezenţa ei era mult mai necesară în arestul Poliţiei Capitalei, dat fiind faptul că marţi are termen la instanţă şi că cel mai probabil va fi adusă şi la DNA pentru noi audieri.

Întrebat dacă Udrea a mai fost vizitată şi de alte persoane de la momentul stabilirii ei la Târgşor, avocatul a răspuns că nu, el fiind primul vizitator, dar că în cursul zilei de vineri cu siguranţă va primi vizita apropiaţilor.

Avocatul a atras atenţia că „până marţi Elena Udrea nu are bani şi posibilitatea să-şi achiziţioneze nimic, precum apă, produse igienice, pentru că nu se pot alimenta cardurile de penitenciar, având în vedere faptul că nu se lucrează în zilele de sărbătoare”.

Avocatul a menţionat că, totuşi, apropiaţii îi pot aduce Elenei Udrea produse precum apă, dar nu şi produse de igienă sau sanitare precum deodorant, pastă de dinţi, săpun, şampon sau altele de acest gen.

Chiciu a precizat că astfel de produse pot fi achiziţionate doar de la magazinul penitenciarului şi doar cu bani de pe cardul pe care Udrea îl primeşte la momentul înmatriculării în unitate.

Întrebat cu cine stă în cameră la acest moment, avocatul a spus că Udrea se află în perioada de carantină, iar potrivit regulamentelor stă cu maximum alte trei persoane, între care se află şi Ingrid Mocanu, arestată în dosarul ANRP.

El a menţionat că, după perioada de carantină, Udrea va fi mutată într-o cameră de minim opt persoane.