Avocat reținut pentru că ar fi primit mită de la fratele lui Bercea Mondial

Data publicării:
bani 2

Ion Mitrache, avocat în cadrul Baroului Vâlcea, este acuzat de procurorii DNA trafic de influență.

Anchetatorii spun că, în cursul acestei luni, avocatul i-ar fi cerut unui denunţător 20.000 euro în schimbul promisiunii că va interveni prin intermediul fratelui său, magistrat judecător, la judecătorii din cadrul Curții de Apel Craiova pentru a obține o hotărâre judecătorească favorabilă denunțătorului, fiului acestuia și concubinei acestuia din urmă, se arată într-un comunicat al procurorilor DNA.

Ion Mitrache a primit în 22 iunie 1.000 de euro de la denunțător, iar restul banilor urmau să fie dați în mai multe tranșe - suma de 9.000 euro în câteva zile, 4.000 euro la momentul pronunţării hotărârii judecătoreşti şi 6.000 euro în perioada imediat următoare pronunţării hotărârii.

Denunțătorul i-a dat avocatului 9.000 de euro în 26 iunie, moment în care procurorii au organizat un flagrant.
Avocatul a mai fost cercetat pentru trafic de influență și în alt dosar, în care a recunoscut faptul că a pretins şi primit 29.000 euro pentru a obține o sentință favorabilă. În acel caz, el a încheiat cu parchetul acordul de recunoaştere a vinovăţiei în 30 mai 2014, fiind sesizată, în acest sens, Curtea de Apel Craiova, se arată în comunicatul DNA.

Vasile Anghel este cercetat pentru delapidare. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi înșelat mai multe primării din județul Dolj prin emiterea unor facturi fictive. Judecătoria Craiova l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, însă a făcut recurs. Acesta se va judeca la începutul lunii iulie la Curtea de Apel Craiova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri