Bărbatul în casa căruia a fost găsită adolescenta din Sighetu Marmaţiei, dispărută de o săptămână, a fost arestat

Data publicării:
barbat cu mainile incatusate la spate
Foto: GettyImages

Bărbatul de 34 de ani în locuinţa căruia a fost găsită adolescenta din Sighetu Marmaţiei dispărută timp de o săptămână a fost arestat preventiv. El este acuzat de comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată.

Magistraţii de la Judecătoria Sighetu Marmaţiei au emis mandat de arestare preventivă pe nunele lui Laurenţiu Laurian Rus, bărbatul de 34 de ani care a găsit-o pe stradă pe adolescenta plecată de acasă şi a dus-o în locuinţa sa, unde a fost găsită luni.

„Admite cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei şi dispune arestarea preventivă a inculpatului R.L.L., , fără antecedente penale, pentru infracţiunea de act sexual cu un minor în formă continuată, prev. de art. 220 alin. 2 şi alin. 5 lit. e C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. (3-4 elemente materiale), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată”, este soluţia Judecătoriei Sighetu Marmaţiei, potrivit News.ro.

Suspectul a solicitat judecătorilor impunerea altei măsuri preventive, însă această solicitare a fost respinsă. Laurenţiu Rus a fost reprezentat în instanţă de un avocat din oficiu.

Decizia privind arestarea sa preventivă poate fi contestată.

Bărbatul este cercetat pentru act sexual cu un minor şi nu pentru viol, întrucât prevederea conform căreia actul sexual comis de un major cu un minor sub 16 ani constituie viol, dacă diferenţa de vârstă este mai mare de 5 ani, şi se pedepseşte cu închisoarea”, intră în vigoare de anul viitor.

Rus nu are antecedente penale, el fiind suspect într-un alt dosar pentru o infracţiune rutieră.

Fata dispărută de acasă timp de o săptămână a fost găsită de șeful Poliţiei Locale Sighetu Marmaţiei, Florin Ciobanu, care a relatat că a primit o informaţie „aproape incredibilă”, pe care a mers să o verifice singur, îmbrăcat în civil, considerând că nu are nimic de pierdut.

El a găsit locuința unde fata era ținută în condiții „horror” de către un bărbat de 34 de ani, pe care l-a convins să-l lase să intre să verifice casa.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri