Sari la conținut

Black Cube: Am acționat în România cu autorizație de la cel mai înalt nivel posibil

„Fără îndoială, Black Cube a acţionat în România în conformitate cu legile locale şi având autorizația și permisiunea de la cel mai înalt nivel posibil. Black Cube va face tot posibilul să se pună capăt acestei chestiuni astfel încât Ron şi David să se întoarcă acasă cât mai repede posibil” ,mai spun reprezentantii firmei. 

Curtea de Apel București a decis, astăzi, că cei doi israelieni acuzați că au spionat-o pe șefa DNA vor rămâne în arest, dar le-a redus mandatul de la 30 la 20 de zile.

Procurorii spun că Weiner Ron si Geclowicz David au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător, precum și atacuri de tip phishing în vederea sustragerii de informaţii din conturi de email.  

Anchetatorii susţin că Ron Weiner este cel care răspundea efectiv de partea informatică a operațiunii, în timp ce David Geclowicz contacta persoane din anturajul și familia Laurei Codruţa Kovesi. Aceasta ar fi fost monitorizată pe parcursul lunii martie, timp în care au spart trei dintre conturile de email ale apropiaților şefei DNA.

Citiți și: 
Cine este Meir Dagan, fost director Mossad și președintele firmei care o spiona pe Laura Codruța Kovesi
Cu ce se ocupă Black Cube, compania care a spionat-o pe șefa DNA
Reacţia presei israeliene după arestarea celor doi suspecţi care ar fi spionat-o pe Laura Codruţa Kovesi
Black Cube: Angajații noștri adunau dovezi privind fapte de corupție, în numele unor „parteneri guvernamentali”
DIICOT: Foștii agenți Mossad care o spionau pe șefa DNA, arestați încă din 3 aprilie