Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, spune că a plătit prejudiciul în dosarul angajărilor fictive

Data actualizării: Data publicării:
160401_bombonica_prodana_fosta_dragnea_00INQ_Octav_Ganea
Bombonica Prodana Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Bombonica Prodana a transmis prin avocatul său la un dosar un document prin care anunță instanța de judecată că a plătit prejudiciul ce ar fi fost provocat de ea. De asemenea, fosta soție a lui Liviu Dragnea cere în acest fel încetarea procesului în ceea ce o privește. Urmează ca judecătorii să discute această solicitare.

Bombonica Prodana ar fi acoperit partea ei din prejudiciu, adică 33.000 de lei. Însă, potrivit avocatului acesteia, asta nu ar însemna automat că fosta soție a lui Liviu Dragnea este vinovată.

Prejudiciul total în acest dosar este de peste 108.000 de lei.

Fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefii din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Ea a fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu a sancţionat două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) judecă, miercuri, procesul în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, este audiat.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

„În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, arată DNA.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri