Câine ucis sub ochii stăpânului, de gestionarul unui fond de vânătoare. Acesta spune senin că a mai împușcat și alte animale

Data publicării:
caine impuscat maramures
Foto: arhivă personală Victor Horodincu

Situație gravă într-o localitate din Maramureș, acolo unde gestionarul unui fond de vânătoare este acuzat, și nu este prima dată, că împușcă animale cu proprietar. Se întâmplă de mai mulți ani, deși pe numele acestuia există mai multe dosare penale. În urmă cu două zile, a omorât un câine ciobănesc care se afla la plimbare cu stăpânul său.

Victor Horodincu a locuit în Statele Unite, dar în urmă cu trei ani a decis să se întoarcă în țară și s-a stabilit în Maramureș. În urmă cu două zile, în timp ce se plimba pe un deal din apropierea satului Tulghieș, împreună cu prietena sa și cu cei doi câini ai lor, unul dintre animale a fost împușcat chiar de gestionarul fondului de vânătoare.

Victor Horodincu, stăpânul câinelui împușcat: „A apărut o mașină la vreo 300 de metri pe dealul celălalt, câinii au sesizat, s-au dus către mașină, am început să țip la el, nici nu oprise mașina încă, să nu tragă în câini a tras cu alice. Țipam nu trage! A tras al doilea foc cu glonț, deci altă armă, și a intrat pe o parte și a explodat pe alta. În fața ochilor mei.”

Anca Gușat, prietena localnicului: „Am început să fac poze și ne-a amenințat, a spus că dacă apare undeva imaginea cu el și a mașinii să vedem noi ce pățim, nu știm cu cine ne punem.”

Stăpânul câinelui împușcat a sunat apoi la 112.

Ionela Cozma, purtător de cuvânt la IPJ Maramureș: „Cadavrul câinelui a fost transportat la DSP Maramureș, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei morții. Totodată, polițiștii efectuează verificări în vederea identificării autorului și stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs evenimentul. În cauză s-a întocmit dosar penal.”

Andrei Mureșan, gestionarul fondului de vânătoare: „Deci, în lege scrie: al cărei stăpân nu se poate identifica în acel moment, săru-mâna, mă înțelegeți? (Reporter Digi24: Dar localnicul era acolo.) Nu era, localnicul era la un kilometru și ceva. (Reporter: Ați împușcat mai mulți câini până acuma ai localnicilor, așa am înțeles.) Păi da, am mai împușcat dintre ei, pe care eu i-am găsit în teren nesupravegheați și așa mai departe, normal că i-am împușcat. E normal, că scrie în lege, săru-mâna.”

Ce spune de fapt Legea vânătorii? „Pisicile și câinii care sunt în situația prevăzută la alin. (3) se împușcă de către personalul de specialitate cu ocazia acțiunilor organizate în acest scop.”

Gestionarul fondului de vânătoare este cercetat, în acest moment, pentru cruzime față de animale și amenințare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
Digi FM
După 2 divorțuri, Marian Drăgulescu și-a cerut actuala iubită în căsătorie. S-a întâmplat într-un balon cu...
Pro FM
Doamna în roșu. Adele, toată un zâmbet în tribune pe O2 Arena, la un meci de baschet
Film Now
Cum arată azi actorii din “Lost”. Evangeline Lilly are 44 de ani și e blondă
Adevarul
A fost votat orașul ideal - lider mondial la calitatea vieții în 2024. București, salt spectaculos în...
Newsweek
Europa revine la serviciu militar obligatoriu. Nu se poate baza pe SUA pentru un război cu Rusia
Digi FM
“Am râs mult, am și plâns. Viața e mult mai frumoasă când iubești și te simți iubită”. Andreea Raicu a...
Digi World
Descoperirea ADN crucială, care ar putea contribui la vindecarea unuia dintre cele mai mortale tipuri de...
Digi Animal World
Momentul când o femeie surprinde 10 Capibara trecând prin fața ferestrei sale. Rozătoarele erau aliniate una...
Film Now
Iubita lui Clint Eastwood a murit la 61 de ani. Cu 33 de ani mai tânără decât starul, Christina lucra în...
UTV
Piesa "Dudadu" a Irinei Rimes si-a facut loc in playlist-ul celor de la Keinemusik la Tomorrowland. Remixul...