Video&Foto Captură de 11 milioane de lei în Vama Giurgiu. Marfa descoperită într-un camion care venea din Turcia și urma să ajungă în Germania

Data publicării:
marfa de contrabanda
Camionul era ticsit de cutii pline cu parfumuri fake și țigări de contrabandă. Sursa foto: Poliția de Frontieră

Un bulgar a fost arestat preventiv, după ce a fost prins în PTF Giurgiu la volanul unui camion încărcat cu marfă de contrabandă. Conform documentelor, transportul era de materiale plastice, pe ruta Turcia -Germania. În cutii, polițiștii de frontieră au descoperit, însă, peste 15.000 de parfumuri fake și aproape 200 de mii de pachete de țigări de contrabadă, în valoare totală de peste 11 milioane de lei.

Captura a fost făcută marți, înainte de prânz, în Vama Giurgiu.

"La data de 20.02.2024, în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui ansamblu rutier, format din cap tractor și semiremorcă, un cetățean bulgar, în vârstă de 54 de ani. Șoferul transporta, conform documentelor prezentate, materiale plastice din Turcia în Germania", se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

În realitate, însă, în camionul ticsit de cutii, polițistt de frontieră au descoperit parfumuri și tigări de contrabandă.

"În urma inventarierii bunurilor descoperite a rezultat cantitatea de 197.685 pachete de țigări de diferite mărci, având aplicat timbru fiscal specific Turciei, în valoare de peste 5.300.000 lei și aproximativ 15.500 produse de parfumerie de diferite mărci, în valoare de peste 6.300.000 lei", spun poliiștii de frontieră.

Pentru fapta sa, șoferul a fost reținut 24 de ore și apoi arestat preventiv. Este acuzat de contrabandă, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similar cu o marcă înregistrată, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Parfumuri fake și țigări de contrabandă descoperite într-un camion care venea din Turcia. Sursa foto: Poliția de Frontieră
Parfumuri fake și țigări de contrabandă descoperite într-un camion care venea din Turcia. Sursa foto: Poliția de Frontieră

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri