Cine nu a votat pentru abrogarea recursului compensatoriu. Florin Iordache, printre deputații care s-au abținut

Data publicării:
deputatii florin iordache si marton arpad
Sursa: INQUAM Photos/George Calin

Cinci deputați s-au abținut la votul din plenul Camerei Deputaților prin care a fost adoptată legea care abrogă recursul compensatoriu. Printre ei se numără și doi dintre parlamentarii care au susținut introducerea recursului compensatoriu și au contribuit cu amendamente în favoarea deținuților care au beneficiat de această măsură. Este vorba de deputatul PSD, Florin Iordache și de deputatul UDMR, Marton Arpad.

Cei cinci deputați care s-au abținut de la vot sunt Remus Borza (Independent), Florin Iordache (PSD), Nicolae Bacalbașa (PSD), Marton Aprad (UDMR), Kulcsár-Terza József-György (UDMR).

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu, cu amendamentul prin care este stabilită perioada pentru care se aplică măsurile compensatorii persoanelor deținute în condiții improprii.

Au fost 272 voturi „pentru” şi 5 abţineri.

Proiectul de lege a fost iniţiat de PNL şi a fost comasat cu cel al USR.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, marți, cu unanimitate de voturi, raport favorabil pe proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu.

Deputaţii din comisie au adoptat un amendament potrivit căruia vor beneficia de efectele recursului compensatoriu persoanele condamnate începând cu 24 iulie 2012 şi până la intrarea în vigoare a prezentei legi.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri