Sari la conținut

Condamnare la patru ani de închisoare pentru pedofilie

Un medic homeopat a fost condamnat, joi, de Judecătoria Constanţa, la patru ani şi două luni de închisoare cu executare pentru act sexual cu minori şi corupere sexuală, decizia instanţei nefiind definivită şi putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

ciocanel

Judecătorul Bodgan Arhip, de la Judecătoria Constanţa, a dat, joi, decizia în dosarul în care medicul homeopat Victor Emanuel Boţ a fost trimis în judecată pentru viol şi corupere sexuală a minorilor, potrivit News.ro.

Magistratul a decis să schimbe încadrarea juridică din viol în act sexual cu un minor, în cele două cazuri.

Astfel, medicul homeopat a primit câte trei ani pentru fiecare infracţiune de act sexual cu un minor, şase luni pentru corupere sexuală, Victor Emanuel Boţ urmând să execute în final patru ani şi două luni de închisoare. Din această pedeapsă urmează să se scadă perioada reţinerii şi arestării preventive, din data de 8 iunie până la zi.

Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare la Curtea de Apel Constanţa.

Victor Emanuel Boţ a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru două infracţiuni de viol şi una de corupere sexuală, victimele sale având vârste de şapte, 11 şi 13 ani. 

„Profitând de calitatea sa de medic şi abuzând de încrederea şi influenţa sa asupra victimei, a constrâns-o pe aceasta să se supună unui act sexual oral realizat de inculpat asupra persoanei vătămate, penetrând-o parţial în vagin, fără a-i provoca deflorarea”, au precizat procurorii, referindu-se la două dintre cazuri, iar în cel de-al treilea medicul homeopat „s-a dezbrăcat şi şi-a expus organele genitale în faţa persoanei vătămate”, au mai spus anchetatorii.

Toate faptele s-au petrecut în cabinetul medicului homeopat, unde victimele se aflau pentru şedinţe de reflexoterapie sau consultaţie.

Pe aceeași temă