Sari la conținut

Consilierul lui Traian Băsescu, audiat la DNA

Fostul consilier Adrian Rădulescu este audiat la DNA ca martor. Poate fi vorba de ancheta privind terenurile de la Nana, cumpărate de fiica fostului preşedinte, Ioana Băsescu, pentru că Adrian Rădulescu recunoștea anul trecut că președintele i-a cerut un sfat în această problemă.   

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat astăzi că nu știe de ce a fost chemat Adrian Rădulescu la DNA. 

Afirmaţiile lui Traian Băsescu despre sechestrul pe terenurile de la Nana, analizate de Inspecţia Judiciară

Sechestru pe o parte din terenurile de la Nana ale familiei Băsescu

Reamintim că măsura sechestrului a fost luată de Parchetul General la 16 februarie. Această anchetă în cadrul căreia Parchetul General a decis instituirea sechestrului pe o suprafață de aproximativ 200 de hectare de teren agricol în comuna Nana durează de mai bine de jumătate de an. A fost demarată la jumătatea anului 2014 de către procurorii Parchetului General în urma unei sesizări trimise de Corpul de control al prim-ministrului.

Ioana Băsescu a achiziționat printr-un credit bancar de un milion de euro, la sfârșitul anului 2013, terenurile agricole în comuna Nana din județul Călărași.

Sechestrul este pus pe o mare parte din moșia cumpărată de familia Băsescu, dar ancheta vizează alte persoane decât actualii proprietari. Este vorba de 12 persoane, foști și actuali funcționari din administrația locală, vizați de acuzații de înșelăciune și fals.

Există riscul ca la finalul unui eventual proces, dacă persoanele vor fi condamnate, deci se va constata definitiv și irevocabil că acele loturi au fost retrocedate ilegal, terenurile să fie confiscate și să revină în proprietatea statului.