Criminalul de la spitalul din Săpoca, internat din nou la Psihiatrie, pentru a se stabili dacă are discernământ

Data actualizării: Data publicării:
spitalul-sapoca
Foto: stiridebuzau.ro

Tribunalul Buzău a decis, duminică seara, internarea medicală provizorie a bărbatului care a omorât cu un stativ de perfuzii patru pacienți ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca și a rănit alți nouă. Medicii vor trebui să stabilească dacă bărbatul de 38 de ani a avut discernământ.

Bărbatul de 38 de ani acuzat că a omorât patru pacienți și a rănit alți nouă a fost dus duminică după-amiaza la Tribunal, întrucât în cursul zilei s-a aflat sub tratament și nu a putut fi transportat. El a fost păzit în spital de lucrătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al IPJ Buzău, relatează Mediafax.

Magistrații Tribunalului Buzău au decis, duminică seara, internarea medicală provizorie a suspectului. Acesta va fi internat chiar în spitalul în care a atacat pacienții și unde specialiștii vor încerca să stabilească dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, bărbatul va fi acum internat într-un salon închis și va fi păzit în permanență.

În acest dosar, procurorii au început urmărirea penală sub aspectul infracțiunii de omor calificat.

Citește și Ce a făcut criminalul de la Săpoca cu câteva minute înainte de atac. Detaliile oferite de ministrul Sorina Pintea

Bărbatul de 38 de ani din localitatea Săgeata, județul Buzău, a atacat cu un stativ, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 13 pacienți ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca. Patru dintre aceștia au murit, iar alți nouă sunt răniți. Bărbatul a fost prins în curtea spitalului de u echipaj de poliție care se afla întâmplător în zonă.

Editor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri