CSM l-a validat pe Lucian Netejoru la şefia Inspecţiei Judiciare

Data actualizării: Data publicării:
Lucian Netejoru. face declaratii de presa
Lucian Netejoru. Foto: Agerpres

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii l-a validat, miercuri, pe Lucian Netejoru în funcţia de inspector şef al Inspecţiei Judiciare, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CSM.

Pe 28 martie, judecătorul Lucian Netejoru a câştigat concursul de la CSM pentru încă un mandat la şefia Inspecţiei Judiciare. Netejoru a fost singurul candidat şi a obţinut punctaj maxim - 100 de puncte.

El a susţinut interviul în faţa unei comisii, din care a făcut parte şi preşedintele CSM, Lia Savonea.

Netejoru, a deschis un proces inedit Inspecției Judiciare (IJ) și Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în care cere să-i fie plătită diurna pentru zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale în care a stat în București și nu s-a deplasat în Giurgiu, localitatea în care are domiciliul, scrie Ziare.com.

Șeful Inspecției Judiciare a plagiat aproape tot conținutul tezei sale de doctorat în Ordine Publică și Siguranță Națională, pe care a susținut-o în 2010 la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" din București, scrie PressOne.

Guvernul a aprobat, în luna septembrie 2018, o ordonanţă de urgenţă care reglementează modul în care se stabileşte conducerea interimară a Inspecţiei Judiciare

Kovesi, acuzații la adresa lui Lucian Netejoru

Fostul procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, într-un interviu acordat Europa FM, că șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, a făcut parte din Loja Masonică, lucru pe care nu l-a trecut în declarația de interese. Ancheta „in rem” a procurorilor anticorupție a fost închisă deoarece fapta s-a prescris. Netejoru consideră, însă, că Laura Codruța Kovesi a încălcat „normele deontologice” referindu-se la cauza sa.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri