Culisele CCR. Cum s-a răzgândit Daniel Morar pe ordonanţa privitoare la secţia specială de investigare a magistraţilor

Data publicării:
daniel morar agerpres crop

Curtea Constituțională (CCR) a avut miercuri un comportament bizar, amânând absolut toate cauzele pe care le avea pe ordinea de zi după o ședință fulger care a durat mai puțin de un sfert de oră, scrie G4Media.ro.

 

Printre dosarele aflate pe masa judecătorilor se afla și sesizarea făcută de PNL și USR împotriva legii de adoptare a ordonanței de urgență prin care a fost operaționalizată Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), arată G4Media.ro

Potrivit publicaţiei, Daniel Morar, în calitate de judecător raportor, le-a trimis colegilor judecători două rapoarte cu concluzii diametral opuse, asta în interval de doar câteva zile. În primul, Morar recomanda respingerea sesizării depuse de PNL şi USR (deci constata şi constituţionalitatea ordonanţei prin care a fost operaţionalizată secţia specială de investigare a magistraţilor). În cel de-al doil,ea Daniel Morar  recomanda, în schimb, admiterea sesizării opoziţiei şi declararea ca neconstituţională a ordonanţei respective.

Pe acest fond, în şedinţa de miercuri, s-a decis amânarea discutării acestei cauze, dar şi a celorlalte aflate pe ordinea de zi.

Articolul integral  - AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri