Sari la conținut

Dan Voiculescu, deranjat de comisarul care îl sună "de trei - patru ori pe zi"

La Curtea de Apel Bucureşti el a făcut mai multe declaraţii presei. Întrebat dacă este deranjat de măsura controlului judiciar, Dan Voiculescu a răspuns: „Nu mă afectează decât dintr-un punct de vedere. De plecat în străinătate oricum nu vreau să plec, concediul meu a fost dat peste cap. În legătură cu prezentarea la Curtea de Apel, la Tribunal, nu am nicio problemă, mă supun legilor. Singurul lucru care mă deranjează e că trebuie să vin în fiecare joi şi vineri la poliţie, mă sună domnul comisar de 3 – 4 ori pe zi, mă întreabă unde sunt, ce fac. Asta într-adevăr mă deranjează”.

Procurorii DNA l-au pus pe omul de afaceri sub control judiciar, într-un dosar în care e acuzat că ar fi şantajat trei patroni cărora le-ar fi cerut bani mascaţi în contracte de publicitate.

Cei trei oameni de afaceri care l-ar fi denunţat pe Dan Voiculescu pentru şantaj ar fi Nelu Iordache, Octavian Creţu şi Nicolae Palfi, susţin surse judiciare. Ultimii doi sunt acţionari ai societăţii Romaqua. Aceeaşi societate despre care, anul trecut, un fost angajat al omului de afaceri dezvăluia că ar fi fost victima unei campanii negative iniţiate de trusul de presă al lui Dan Voiculescu. Iar Nelu Iordache este acum arestat la domiciliu, după ce a petrecut după gratii un an şi jumătate. Patronul de la Romstrade este acuzat de deturnare de fonduri europene, spălare de bani şi înşelăciune.