Dezvăluirile lui Dragnea | Avocat: "Tentativă de omor e atunci când îţi uiţi cuţitul în cineva pentru a-l omorî"

Data actualizării: Data publicării:
dragnea 180128_FINAL_intalnriePSD_010_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Avocatul Cristian Sârbu a explicat la Jurnalul de Seară ce înseamnă tentativă de omor, după ce liderul PSD Liviu Dragnea a făcut dezvăluiri că ar avut loc o tentativă de asasinat asupra lui.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că el nu a depus nicio plângere după tentativa de ucidere a sa din aprilie 2017, despre care a vorbit cu o seară înainte, şi că a ”auzit” spre sfârşitul anului că ar fi fost o anchetă. Dragnea susţine că încă de la câştigarea alegerilor în 2016 şi până în prezent a primit multe ameninţări şi a fost şi este urmărit.

Avocatul a precizat că, din punct de vedere teoretic, noţiunea de tentativă de omor înseamnă că o persoană – infractorul - acţionează în aşa mod încât provoacă leziuni la nivelul organelor vitale ale victimei, foloseşte instrumente ori procedee specifice pentru a cauza moartea victimei.

„Din ce am auzit în emisiune, nu vorbim de tentativă de omor, nu văd niciun element care să mă ducă pe mine ca jurist în dreptul penal într-o asemenea manieră.

Vorbim de lucruri clare aici, de elemente clare, când cineva se pregăteşte să omoare pe cineva şi independent de voinţa lui nu s-a produs acel efect. Dacă acum eu merg pe stradă şi cineva trece pe lângă mine, dar nu se întâmplă nimic, aia nu e tentativă. Tentativă de omor e atunci când îţi uiţi cuţitul în cineva pentru a-l omorî. Dacă victima nu moare e norocul lui. Dacă vrei să omori pe cineva cu un cuţit îl infigi în el.

Dacă arunci un cuţit în altă parte aceea nu e tentativă de omor”, a explicat avocatul.

Cristian Sârbu s-a referit şi la declaraţia lui Liviu Dragnea privind semnele de ameninţare pe care le-ar fi primit cu degetul la gât: „Ameninţare este cea care se face vocal. Şi dacă trecea prin piaţă când erau evenimentele respective, toţi l-ar fi ameninţat, dar să facem diferenţa, tentativa de omor e un lucru grav”.

FOTO: INQUAM PHOTOS  - Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri