Sari la conținut

DNA cere 7 ani și jumătate de închisoare pentru Liviu Dragnea. Sentința, pe 29 mai

În pledoaria finală în dosarul angajărilor fictive, procurorul DNA a cerut instanței acordarea unei pedepse de 7 ani și 6 luni de închisoare pentru Liviu Dragnea, precum și anularea suspendării din dosarul „Referendumul”. În schimb, pentru fosta soție a liderului PSD, Bombonica Prodan, procurorul a cerut instanței să ia act de încetarea procesului penal, arătând că aceasta a achitat prejudiciul.

ACTUALIZARE 14.20. Judecătorii ICCJ ar putea pronunța sentința în dosarul angajărilor fictive pe 29 mai.

ACTUALIZARE. Ieșit în pauză în curtea ICCJ, Liviu Dragnea a fost întrebat de jurnaliști cum comentează pedepsele cerute de DNA. „Încă în România deciziile sunt luate de judecători”, a răspuns liderul PSD.

-----

Pentru președintele PSD, Liviu Dragnea, dar și pentru alți doi inculpați - Floarea Alesu și Olguța Șefu -, DNA a cerut judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție acordarea unei pedepse de 7 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu și a unei pedepse de 2 ani și 6 luni pentru fals.

Pedepse către mediul prevăzut de lege au fost cerute de DNA și în cazul celorlalți inculpați.

Pentru cei trei inculpați care au recunoscut acuzațiile, printre care și cele două secretare PSD, procurorul DNA a cerut reducerea cu o treime a pedepselor.

În cazul Bombonicăi Prodan, fosta soție a liderului PSD, DNA a solicitat ca instanța să ia act de încetarea procesului penal ca urma a achitării prejudiciului.

Citește și ”Istoria se repetă. Dragnea - Tăriceanu, pe urmele tandemului Ponta - Antonescu”

Marți este ultimul termen în dosarul angajărilor fictive, în care preşedintele PSD este acuzat de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual se apropie de final. Termenul de marți vine după ce instanţa a admis cererea avocaţilor apărării de a verifica aplicarea în acest dosar a protocolului dintre DNA şi SRI.

Șeful PSD nu a făcut declarații când a ajuns la sediul ÎCCJ. Dragnea s-a prezentat în fața instanței pentru că președintele completului le-a pus în vedere părților din dosar, încă de la termenul anterior, să vină pregătite pentru concluzii, pentru ultimele dezbateri în acest caz.

În dosar este inculpată și Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea.

Acuzațiile vizează angajarea timp de șapte ani, în cadrul de Asistență Socială și Protecția copilului din Teleorman, a două persoane care în realitate lucrau în acest timp la sediul organizației județene a PSD Teleorman, organizație condusă la acea vreme de Liviu Dragnea care era și președintele CJ Teleorman.

Pe aceeași temă