DNA redeschide un dosar penal în legătură cu nereguli la Spitalul Gomoiu

Data actualizării: Data publicării:
sigla dna
FOTO: Agerpres

DNA a avut încă din 2017 pe masă neregulile constatate de Corpul de control al premierului la Spitalul Gomoiu, însă în ianuarie anul trecut a închis dosarul.

În urmă cu patru zile, odată cu scandalul dintre Primăria Capitalei și un fost consilier juridic, cazul a fost redeschis. Motivul: dosarul a fost închis pe repede înainte, fără ca măcar să fie căutate probe. Într-un răspuns pentru Digi24, Direcția Națională Anticorupție arată că, în 2017, a primit de la un alt parchet ancheta privind posibilele nereguli de la Spitalul Gomoiu.

Sesizarea inspectorilor guvernamentali viza aprobarea nelegală de către funcționari de la Asociația Spitalelor a unor plăți pentru modernizarea și echiparea spitalului de copii. După câteva luni, procurorul de caz a respins acuzațiile de abuz în serviciu și a trimis suspiciunile de gestiune frauduloasă la un parchet local. În 4 noiembrie, chiar în ziua în care șeful Ministerului Public anunța că situația de la Gomoiu este verificată de procurori, conducerea DNA a decis, din oficiu, să reia investigațiile.

Pe 5 noiembrie, USR București anunța că a făcut plângere penală, pe numele primarului general. Anterior, Gabriela Firea a susținut că administrația sa nu are nicio legătură cu problemele semnalate de Corpul de control în plângerea trimisă procurorilor în 2017.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri