Gabriela Firea, reclamată la DNA în cazul achizițiilor de la Spitalul Gomoiu

Data actualizării: Data publicării:
gabriela-firea-fb
Foto: facebook.com/pg/gabifirea

Plângere penală pe numele Gabrielei Firea, în cazul achizițiilor făcute la Spitalul de Copii Gomoiu. Denunțul este făcut de unul dintre consilierii generali ai USR, Ana Ciceală. Primarul general este acuzat de abuz în serviciu, pe motiv că nu ar fi sesizat DNA, deși știa de neregulile de la spital.

Ana Ciceală, consilier general în Consiliul General al Municipiului București din partea USR, a anunțat marți după-amiază că a depus la Direcția Națională Anticorupție o plângere penală împotriva primarului general, Gabriela Firea.

Sesizarea detaliază circumstanțele în care Gabriela Firea și aparatul administrativ au ezitat să pună la dispoziția consilierilor municipali informațiile de interes public din Raportul întocmit de Corpul de Control în urma verificărilor de la Spitalul Gomoiu”, afirmă consilierul USR, pe pagina de Facebook.

Aceasta mai arată că „deși cunoștea situația, raportul și recomandările Corpului de Control, Gabriela Firea și aparatul administrativ nu și-au îndeplinit obligațiile legale și din fișa postului”.

„Concret, deși au luat la cunoștință și au avut indicii că s-au efectuat operațiuni și acte ilicite ce pot atrage răspunderea penală, conducerea Primăriei a omis sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală, așa cum prevede legea. Dacă nu ar fi avut ceva de ascuns, Gabriela Firea ar fi trebuit să prezinte opiniei publice situația de la Gomoiu. Faptul că nu a făcut-o este un indiciu că întreaga situație ar trebui investigată de procurori”, argumentează Ana Ciceală.

Vineri, Primăria Municipiului București a transmis printr-un comunicat că lucrările achitate de Primăria Capitalei pentru Spitalul Victor Gomoiu nu au fost supraevaluate, toate plățile pentru acest proiect fiind făcut legal. PMB a precizat că licitația pentru construirea unității medicale a început din 2010.

Primăria a mai spus că, la finalul anului 2016, Gabriela Firea a dispus Corpului de Control realizarea unui control la ASSMB, unul dintre principalele puncte care urmau să fie verificate fiind sistarea lucrarilor la Spitalul Gomoiu.

Despre achiziția locuințelor pentru personalul medical din spitale, la suprapreț, PMB precizează că achiziția unor astfel de locuințe face parte din strategia municipală de sănătate, prin care Primăria Capitalei își propune ca, pe lângă construirea de noi spitale, înființarea de noi secții și dotarea la standarde occidentale, să ofere medicilor motive suplimentare de a continua să profeseze în România.

PMB dezminte și faptul că primarul general Gabriela Firea ar fi dat-o afară pe directoarea juridică a ASSMB.

Citește și

Fost director juridic ASSMB: „În mandatul doamnei Firea s-au plătit WC-uri de 230 de lei cu 3.500 de lei plus TVA”. Primăria neagă

Gabriela Firea anunță că o va da în judecată pe Lavinia Coțofană, fosta șefă de la ASSMB: „Sunt minciuni sfruntate, care ne fac rău”

Polemica dintre Gabriela Firea și Lavinia Coțofană continuă. Replica fostei directoare juridice de la ASSMB

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri