Exclusiv Dosarul vaccinurilor. Reacția fostului ministru Ioana Mihăilă la cererea DNA de ridicare a imunității: „Le stau la dispoziție”

Data actualizării: Data publicării:
ioana-mihaila
Fostul ministru al sănătății Ioana Mihăilă. Foto: Captură Digi24

Ioana Mihăilă, fost ministru al sănătății din guvernul Cîțu în 2021, care i-a urmat lui Vlad Voiculescu ca dețintător al portofoliului, a declarat, joi, pentru Digi24, în legătură cu ancheta procurorilor DNA privind contractarea mai multor vaccinuri anti-Covid decât erau necesare în timpul pandemiei, că „le stau la dispoziție pentru lămurirea oricărei situații care are legătură cu funcțiile publice pe care le-am ocupat”.

„Am văzut cererea procurorilor în presă, nu știu ce conține.

Este evident că instituțiile abilitate au tot dreptul să investigheze fapte sau decizii care au legătură cu banii publici și le stau la dispoziție pentru lămurirea oricărei situații care are legătură cu funcțiile publice pe care le-am ocupat.

Deocamdată nu am alte comentarii”, arată declarația Ioanei Mihăilă pentru Digi24.

Procurorii DNA au cerut Președinției și Senatului să încuviințeze începerea urmăririi penale față de trei persoane care aveau calitatea de demnitari într-un dosar legat de achizițiile de vaccinuri în pandemie. Surse judiciare citate de Digi24 au dezvăluit că este vorba despre fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă. Prejudiciul calculat de procurori pentru dozele ce vaccin cumpărate degeaba de statul român depășește un miliard de euro.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri