Flagrant. Preotul penitenciarului Bacău le ducea deţinuţilor telefoane mobile

Data publicării:
telefonie mobila-3

Preotul penitenciarului din Bacău are şanse mari să ajungă coleg de celulă cu deţinuţii. Slujitorul Domnului a fost reţinut vineri dimineaţă, după ce a fost prins în flagrant că le ducea prizonierilor telefoane mobile. Prelatul Octavian Bălan făcuse din această activitate ilegală o adevărată afacere, spun anchetatorii. Gardienii sunt şi ei cercetaţi pentru că, din comoditate sau complicitate, nu îl verificau niciodată pe preot când intra in penitenciar.

Anchetatorii spun că, pentru serviciile lui, preotul Octavian Bălan cerea între 200 şi 500 de lei. Când a fost prins, preotul purta sub sutană patru celulare, iar în maşină mai avea câteva aparate pregătite pentru livrare. Preotul nu încerca să se ascundă mai mult, întrucât nu trecea niciodată prin filtrul de control al gardienilor.

După ce trecea gardul penitenciarului, preotul mergea în capela închisorii. La spovedanie, prizonierii primeau binecuvântări şi telefoanele trimise de rude.

Prelatul era urmărit de poliţişti de mai multe luni de zile. Vineri, asupra sa a fost găsită și suma de 800 de lei. El este suspectat că este capul unei rețele din care făceau parte și alți angajați ai penitenciarului.

Polițiștii au făcut percheziții în mai multe camere ale deținuților și în capela bisericii.

Preotul Constantin Gherasim, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a anunţat că instituţia aşteaptă o adresă oficială de la Parchet pentru a putea avea un punct de vedere şi în funcţie de ceea ce se va întâmpla şi măsurile pe care statutul Bisericii Ordodoxe Române le cere în astfel de situaţii”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri