Focar de COVID-19 la Penitenciarul Craiova: 20 de deținuți nu aveau simptome. Vor fi testate toate persoanele încarcerate

Data actualizării: Data publicării:
puscarie penitenciar gratii - GettyImages - 7 oct 15-1
Foto: GettyImages

20 de deținuți de la Penitenciarul din Craiova care nu aveau simptome au fost depistați cu coronavirus, după ce anterior șapte persoane private de libertate au fost confirmate cu această boală. Conducerea închisorii a luat decizia ca toți cei încarcerați dar și personalul să fie testați.

„Având în vedere confirmarea pozitivă SARS-CoV-2 a șapte persoane custodiate de Penitenciarul Craiova, administrația locului de deținere și Direcția de Sănătate Publică Dolj au demarat verificările pentru stabilirea contacților și a potențialei surse de infectare. Astfel, prin aplicarea de teste, au fost identificate alte 20 de cazuri de îmbolnăvire. Persoanele în cauză nu prezintă simptome specifice COVID-19 și se aflau cazate în același spațiu. Tratamentul specific le va fi asigurat în cadrul Penitenciarului-Spital București-Jilava, conform metodologiei interne”, a anunțat Administrați Națională a Penitenciarelor, într-un comunicat.

Astfel, pentru limitarea potențialului risc, se continuă testarea întregului efectiv de deținuți și a cadrelor unității.

„Administrația locului de deținere urmează indicațiile Direcției de Sănătate Publică Dolj și implementează măsurile stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spații, intensificare triaj epidemiologic cadre și deținuți, intensificare monitorizare medicală deținuți). Starea de spirit în rândul persoanelor private de libertate este optimă, iar măsurile de informare/consiliere completează demersurile specifice de intervenție. De asemenea, activitățile operative curente se derulează fără disfuncționalități”, precizează sursa citată.

Sursa infectării la Penitenciarul Craiova încă nu este cunoscută. 

ANP amintește că Penitenciarul-Spital București-Jilava asigură gestionarea cazurilor ușoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din rândul persoanelor private de libertate, personalul specializat, circuitele funcționale și resursele materiale disponibile fiind valorificate în interesul superior al acestora.

„De asemenea, Administrația Națională a Penitenciarelor a prevăzut, raportat la contextul epidemiologic național, reintroducerea unor măsuri de prevenție, destinate întocmai limitării situațiilor de risc”, se mai arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Pro FM
Mădălina Ghenea s-a despărțit de Grigor Dimitrov. Românca a rupt tăcerea în ziua de Paște „A fost cea mai...
Film Now
Suri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise...
Adevarul
Povestea unei fotografii tulburătoare din vreme de război. De ce erau așezați copiii „în poziția de rugăciune"
Newsweek
VIDEO Putin, umilit în Marea Neagră. Momentul când o dronă ucraineană distruge o navă de atac rusă
Digi FM
Reacţia unei tinere din Cuba când a ajuns prima dată în România: "Am crezut că acolo mor"
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Fiul lui Nicolas Cage, acuzat că și-a lovit mama. Femeia a fost fotografiată având un ochi vânăt și mai multe...