Sari la conținut

Judecător ieșean reținut pentru trafic de influență. Ar fi avut legături cu Vlad Filat

Nu sunt singurele acuzaţii care l-ar putea trimite după gratii pe judecător pentru următoarele zile. Procurorii spun, de asemenea, că ar fi montat camere video în locuinţa fostului soţ al amantei sale pentru a-l şantaja mai apoi.

Procurorii îl acuză pe magistratul ieşean şi că s-ar fi lăudat în faţa unor oameni de afaceri italieni că poate interveni pe lângă unul din cei mai influenţi politicieni din Republica Moldova, fostul premier Vlad Filat. I-ar fi ajutat să-şi deschidă o bancă la Chişinău, dar, în schimb, a cerut bani şi un post de director.

Percheziții au fost făcute și în județul Suceava, de unde a fost ridicat un om de afaceri.

„(Au venit, n.r.) în legătură cu Filat. Așa spun. Sunt nebuni”, a spus omul de afaceri Ricardo Renato, care a spus că nu îl cunoaște pe Vlad Filat și că nu a fost niciodată în Republica Moldova.

Vlad Filat este acţionar majoritar la Kapital Invest Company, firmă care deţine o clădire de birouri în care a funcţionat şi societatea nepotului fostului premier moldovean. Presa de peste Prut spune că prin această societate s-ar fi spălat o parte din miliardul de dolari dispărut din băncile moldoveneşti.

Iubita judecătorului a fost şi ea adusă în Capitală pentru audieri. Este acuzată că l-ar fi ajutat pe judecător să pună echipamente de supraveghere în casa fostului ei soţ. Intenţionau să îl şantajeze cu înregistrări compromiţătoare obţinute de acolo.