Sari la conținut

Klaus Iohannis: Aştept cu interes o propunere de la ministrul Justiţiei pentru şefia DIICOT

Sediul DIICOT

Aştept şi eu cu interes o propunere venită de la ministrul Justiţiei. Aici nu sunt eu iniţiatorul. Evident, atunci când ministrul Justiţiei va veni cu o propunere, o vom discuta şi vom intra pe procedură”, a declarat Klaus Iohannis.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunţat joi, după şedinţa de plen a CSM, că în câteva zile va demara procedura de numire a noului procuror-şef al DIICOT, după ce fosta şefă a structurii, Alina Bica, a fost arestată şi trimisă în judecată într-un dosar de corupţie.

„Ceea ce este important în această procedură este să respectăm legea în vigoare şi exigenţele partenerilor europeni. Adică un proces transparent, în urma căruia să avem la conducerea DIICOT un procuror care să aibă experienţa necesară, să avem garanţia toţi că selecţia a fost făcută pe merit, şi nu pe alte criterii”, a afirmat Robert Cazanciuc, referitor la procedura prin care va fi numit viitorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, informează Mediafax.

Robert Cazanciuc a adăugat că, în momentul de faţă, nu are nicio nominalizare.

Funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a rămas vacantă după ce Alina Bica a fost arestată în dosarul de corupţie privind retrocedarea ilegală a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro.

Funcţia de şef al DIICOT este asigurată interimar de procurorul-şef adjunct Giorgiana Hosu.