Sari la conținut
News Alert

PROTEST | O parte din parlamentarii USR au petrecut noaptea în Parlament

O parte din parlamentarii Uniunii Salvați România au stat peste noapte în Parlament în semn de protest față de modificarea Codurilor penale prin ordonanță de urgență de Guvernul Grindeanu. De altfel, parlamentarii USR au protestat și miercuri la conferința de presă a ministrului Florian Iordache purtând pancarte pe care scris „rușine” și au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului alături de PNL. 

protest usr

Parlamentarul USR Oana Bizgan a scris, pe Facebook, că lupta trebuie dusă pe toate planurile. 

„Occupy Parliament!!! Suntem cu voi, dar lupta asta trebuie să o dăm pe toate planurile. Aducem mesajul vostru/nostru și în Parlament. Parlamentul NU e casa lor, e casa POPORULUI”, a scris Oana Bizgan. 

De asemenea, și Cosette Chichirău a publicat o fotografie pe contul ei de Facebook cu protestatarii USR. 

Parlamentarii PNL și USR au depus moțiunea de cenzură intitulată „Guvernul Grindeanu - Guvernul sfidării naționale. Nu legalizați furtul în România”, miercuri. Moțiunea de cenzură depusă de PNL și USR va fi citită luni, 6 februarie, la ora 12.00, în plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului.

Circa 300.000 de oameni au protestat ieri, pentru a doua zi la rând, în București și în alte 50 de orașe din țară față de decizia Guvernului Grindeanu de a modifica Codurile penale prin ordonanță de urgență. A fost cel mai mare protest din România după 25 de ani.