De frica lui Șoșoacă, discursul lui Zelenski din Parlamentul României a fost anulat. „Asistăm la un moment stânjenitor pentru România”

Data actualizării: Data publicării:
Volodimi Zelenski vorbește de la un pupitru decorat cu stema Ucrainei
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se află într-o vizită oficială în România. Foto: Profimedia Images

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a anulat discursul pe care urma să-l susțină marți în Parlamentul României. Astfel, respectivul discurs nu se mai regăsește în programul oficial al ședinței Camerelor reunite ale Parlamentului.

„Este președintele unui stat aflat în conflict, în urma invaziei Rusiei împotriva Ucrainei. Programul domniei-sale este unul care se schimbă”, a spus președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis, înaintea ședinței Birourilor Permanente reunite ale Senatului și Camerei.

„Asistăm la un moment stânjenitor pentru România”, a precizat deputatul USR Ionuț Moșteanu. „O bâlbâială continuă de două zile”.

„Vreau să văd hârtia de la Zelenski unde spune că nu mai vine în Parlament”

„Ai noștri, conducerea Parlamentului, s-au speriat de Șoșoacă”, a mai adăugat deputatul USR.

În schimb, a rămas valabilă întâlnirea, programată marți, la de la ora 16.00, dintre Volodimir Zelenski și președintele Senatului, Nicolae Ciucă. Până în acest moment, nu există un comunicat oficial care să confirme sau să infirme o întâlnire similară cu președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis.

Surse parlamentare au declarat pentru news.ro, că intervenția președintelui ucrainean a fost anulată, motivul ținând de „eventuale perturbări ale discursului”.

Senatoarea Diana Șoșoacă anunțase deja că va face „spectacol” marți în Parlamentul României, cu ocazia discursului pe care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski urmează să-l susțină în fața plenului reunit al Senatului și Camerei Deputaților.

Anularea discursului lui Zelenski din Parlament a fost ironizată de liderul AUR, George Simion. „Cu durere în suflet, anunțăm că viteazul președinte ucrainean, Volodimir Zelenski nu va mai veni astăzi în Parlamentul României”, a spus Simion, într-o postare publicată pe Facebook.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a ajuns marți în România, unde se află într-o vizită oficială. Zelenski se va întâlni la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis și la Palatul Victoria cu premierul Marcel Ciolacu.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri