Legea retrocedărilor este constituțională. Sesizarea făcută de PDL a fost respinsă

Data publicării:
legea proprietatii

PDL a susținut că Guvernul și-a asumat răspunderea pe un proiect de lege care se află deja în procedura de legiferare la Parlament. 

Mai mult, prin anumite prevederi ale legii, Guvernul substituie justiției Comisia Națională constituita prin această lege.

În sesizarea transmisă Curții Constituționale, parlamentarii democrat-liberali susțin că, în primul rând, Guvernul a încălcat legea fundamentală în momentul în care și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul legii retrocedărilor. Asta pentru că un proiect de lege care reglementa aceeași problematică se afla deja în circuit legislativ la Senat.

Mai mult decât atât, democrat-liberalii mai spun că anumite prevederi din legea contestată la Curtea Constituțională încalcă drepturi fundamentale reglementate prin Constituție. Aceștia se referă la articolul din lege care prevede că cei care își dobândesc proprietățile dar care, în prezent, sunt de utilitate publică, de tipul spitalelor sau școlilor, sunt obligați să mențină timp de 10 ani acest obiectiv de utilizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri