Liviu Dragnea a pierdut la Tribunalul UE procesul împotriva Comisiei Europene, prin care încerca să anuleze dosarul Tel Drum

Data actualizării: Data publicării:
dragnea instanta inquam george calin.jpeg 1
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Tribunalul UE a respins ca inasmisibilă plângerea lui Liviu Dragnea împotriva Comisiei Europene, prin care fostul președinte al Camerei Deputaților contesta de fapt un raport OLAF din 2018, care a dus la deschiderea de către DNA a dosarului de corupție Tel Drum.

„În lumina celor de mai sus, acțiunea (introdusă de Liviu Dragnea - n.r.) este respinsă ca inadmisibilă în întregime, fără a fi necesar să se aprobe cererea reclamantului de a organiza un proces”, se arată în decizi Tribunalului UE.

De asemenea, instanța europeană a hotărât că Liviu Dragnea va plăti cheltuielile de judecată.

Decizia Tribunalului UE poate fi consultată AICI

Liviu Dragnea a recurs la finalul anului 2018 la justiția europeană pentru a încerca să obțină anularea raportului OLAF care stă la baza inculpării sale în dosarul Tel Drum. Președintele PSD a reclamat Comisia Europeană la Tribunalul Uniunii Europene (CJUE) pentru că a refuzat să înceapă o investigație asupra OLAF privind dosarul Tel drum. 

Potrivit documentului, Liviu Dragnea a solicitat „anularea Deciziei OCM(2018)20575 a Comisiei, comunicată reprezentantului legal al reclamantului prin scrisoarea din data de 1 octombrie 2018” și „obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată”.

Motivele și argumentele liderului PSD:

„1. Primul motiv este întemeiat pe încălcarea articolului 9 alineatele (1), (2) și (4) din Regulamentul OLAF (1), precum și a dreptului la apărare al reclamantului în cadrul investigațiilor, inclusiv dreptul de a fi ascultat și respectarea prezumției de nevinovăție.

2. Al doilea motiv este întemeiat pe încălcarea principiului bunei administrări în ceea ce privește investigațiile, precum și pe refuzul de a deschide o investigație referitoare la desfășurarea investigației OLAF.

3. Al treilea motiv este întemeiat pe încălcarea dreptului de acces la documentele privind investigația OLAF.”

În 2018 DNA l-a pus pe Liviu Dragnea sub urmărire penală pentru constituirea unui grup infracțional organizat în dosarul Tel Drum, dosar bazat pe raportul OLAF. Dosarul DNA nu a fost finalizat nici până acum cu o trimitere în judecată.

Cercetările în dosarul Tel Drum, în care este cercetat fostul lider PSD Liviu Dragnea, au fost suspendate pe perioada stării de urgenţă, ca urmare a decretului prezidențial de instituire a stării de urgență, a dezvăluit procurorul-şef DNA, Crin Bologa.

Editor: Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri