Luare de mită la Vama Calafat. Au fost atât de mulți polițiști reținuți, că în arestul Poliției Dolj nu au mai fost locuri pentru ei

Data actualizării: Data publicării:
catuse coruptie
26 de polițiști din Vama Calafat au fost reținuți pentru corupție, fiind suspectați de luare de mită și abuz în serviciu. Din cauza aglomerației din centrul de arest al Inspectoratului de Poliție Dolj, unii dintre ei au fost duși în Gorj. Foto: Shutterstock

26 de polițiști din Vama Calafat au fost reținuți pentru corupție, fiind suspectați de luare de mită și abuz în serviciu. Din cauza aglomerației din centrul de arest al Inspectoratului de Poliție Dolj, unii dintre ei au fost duși în Gorj. 

ACTUALIZARE 13.00 Într-o singură zi, un agent ar fi făcut până la final de tură peste 500 de euro din taxa de 5 euro, strânsă de la fiecare mașină care trecea frontiera. 

În locuințele percheziționate, s-au găsit în total 155.000 de euro, 70.000 lei, parfumuri, țigări.

În 24 de ore, pe la vama Calafat treceau în 24 de ore aproximativ 4.000 de autovehicule și camioane.

Vameșii erau urmăriți de anchetatorii DNA din 2022, iar supravegherea a durat până în noiembrie 2023.

ACTUALIZARE 11.05  "Taxa" era fixă - 5 euro pentru oricine voia să treacă granița. 

Știrea inițială:

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Dolj au emis 26 de ordonanțe de reținere după ce 26 de agenți de la poliția de frontieră Calafat au fost audiați în timpul nopții.

Ei au fost ridicați marți după mai multe percheziții care au avut loc în mai multe județe.

Cei 26 de agenți sunt acuzați de luare de mită și abuz în serviciu.

Situația s-a complicat după emiterea ordonanțelor de reținere, pentru că nu mai erau locuri în arestul IPJ Dolj, așa că a fost nevoie de ajutorul polițiștilor din celelalte județe învecinate unde acuzații au fost duși și încarcerați.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri