Sari la conținut

Mesajul lui Florin Iordache pentru protestatari

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei, Florin Iordache, spune că oamenii care au protestat aseară în București și în zeci de orașe ar trebui să vadă că membrii comisiei, împreună cu asociaţiile profesionale, încearcă să facă nişte legi mai bune.

Atâta timp cât factorul politic nu intervine decât prin a prelua toate amendamentele venite de la asociaţiile profesionale, eu cred că e cel mai bun mod”, a spus Iordache.

Din punctul meu de vedere, toţi cei care protestează ar trebui să vadă că încercăm, cu sprijinul asociaţiilor profesionale, cât şi al CSM, să facem nişte legi mai bune. Am constatat cu toţii că legile justiţiei adoptate la momentul 2004, modificate în 2005, sunt nişte legi care acum ar trebui modificate, pentru că, pe de o parte, nu conţin deciziile CCR la foarte multe articole, doi, există - discutăm de Legea 303 - o decizie unanimă în care se doreşte separarea carierelor. În momentul în care discutăm de o separare a carierelor, în mod clar trebuie să ţinem cont de opţiunile judecătorilor şi ale procurorilor. Apoi, o chestiune foarte importantă, discutăm de răspunderea magistraţilor”, a adăugat el.

Dacă nu facem aceste lucruri printr-o dezbatere transparentă, ţinând cont de toate observaţiile venite din partea asociaţiilor profesionale, şi nu în Parlament, atunci unde?”, a mai spus Iordache.

Zeci de mii de oameni au protestat, şi duminică, în Bucureşti şi în multe oraşe din ţară împotriva modificărilor la legile justiţiei. Manifestanţii au răspuns apelurilor de a ieşi în stradă lansate pe paginile de socializare. De asemenea, sindicate şi organizaţii civice au făcut apel la solidarizare, pentru a protesta în stradă faţă de modificările la Codul fiscal şi la legile justiţiei.

Surse: Digi24, News.ro

Pe aceeași temă