Mită pentru permise auto. Șeful de la Permise Auto Giurgiu și un primar au fost reținuți

Data publicării:
permise giurgiu

Două persoane au fost reținute deocamdată în ancheta care vizează posibile fraude cu permise auto la Giurgiu. Este vorba despre șeful de la Permise auto Giurgiu și primarul unei localități din județ. Suspecți în dosar sunt și cinci polițiști și șapte instructori auto. Ei ar fi luat câte 500 de euro de la fiecare elev care dorea să devină șofer, chiar dacă nu avea abilitățile necesare. Audierile la DNA continuă.

Șeful Serviciului de Permise Giurgiu și primarul comunei Valea Dragului, Marin Mototolea, care ar fi asociat la o școală de șoferi la care soția este administrator, au fost reținuți vineri în dosarul permiselor obținute ilegal.  Ei urmează să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Joi seară, ofiţerii DGA au efectuat 26 de verificări la Serviciul Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Giurgiu şi la locuinţele unor poliţişti şi instructori auto, într-un dosar privind obţinerea de permise auto în mod fraudulos.

O anchetă Digi24 din luna aprilie dezvăluia că sute de persoane din Bolintin, județul Giurgiu, au permise de conducere, deși nu știu să scrie și să citească. O parte dintre ei au făcut accidente, iar Parchetul Tribunalului Giurgiu a deschis mai multe dosare penale, care trenează de mai bine de doi ani. Din rețeaua care dădea permise analfabeților ar face parte polițiști din cadrul Serviciului Permise Giurgiu și doi instructori care îi ajutau pe cei care dădeau șpagă să treacă examenul.

Un caz similar a mai avut loc acum 11 ani, la Pitești. Mai multe vedete și chiar primari au obținut permise de conducere după ce au dat șpagă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri