Sari la conținut

Mona Lisa Neagoe a obținut cele mai multe voturi ale senatorilor juriști pentru Curtea Constituțională

UPDATE. 13.00 Judecătorul Mona Lisa Neagoe, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, propusă de PNL, a obţinut 6 voturi pentru şi 4 voturi împotrivă. De asemenea, Simona Maya Teodoroiu, care a fost propusă de PSD, a beneficiat de 4 voturi pentru şi 6 împotrivă.

Totodată, senatorul Florina Jipa a obţinut 2 voturi pentru şi 9 împotrivă. Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a precizat că toate cele trei candidaturi vor fi înaintate plenului Senatului, care va stabili prin vot asupra viitorului membru al Curţii Constituţionale.  


În cursă sunt Simona Maya Teodoroiu din partea grupului PSD, Mona-Lisa Neagoe din partea PNL, iar senatorul PSD Florina Ruxandra Jipa, candidează fără susţinerea partidului.

Şi notarul Dan Laurenţiu Rotaru şi-a depus candidatura, însă n-a fost luată în discuţie, pentru că dosarul era incomplet.  

Locul lăsat liber de Toni Greblă la CCR, disputat de două femei

Simona Maya Teodoroiu, foto: Mediafax

Social-democraţii o propun pe Simona Maya Teodoroiu, secretar de sat în Ministerul Justiţiei din 2012. Ea a mai ocupat diverse funcţii în Guvern şi în perioada 1998-2001, când a fost, printre altele, şi Director al Direcţiei Afaceri Europene.

Monalisa Neagoe, foto: Mediafax

Liberalii, însă, o susţin pe Monalisa Neagoe, membru CSM. Ea şi-a început cariera ca judecător în 1993 şi a devenit şi președinte al Secției a IV-a civilă a Tribunalului Bucureşti.

Cele două vor fi audiate marţea viitoare de comisia juridică din Senat, iar votul final va fi dat de plen. Curtea Constituţională este în formulă incompletă, după ce Toni Greblă şi-a dat demisia. Gestul său a venit după ce DNA a cerut aviz pentru arestare în dosarul de corupţie în care este acuzat.