Sari la conținut

Nicuşor Constantinescu, cercetat în libertate. „Mascaţii mi-au percheziţionat copilul în ghiozdan, când pleca la şcoală”

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat că mascaţii au percheziţionat ghiozdanul copilului când acesta pleca la şcoală și că s-a speriat.

„S-a făcut dreptate şi justiţie în dosar. A fost abuz în serviciu din partea DNA, care a formulat așa-zise 24 de capete, dar nu a probat nici una dintre ele. Dacă e an electoral, probabil că liderii importanți din România se aşteaptă să fie cercetaţi şi anchetaţi abuziv. Judecătorii au ştiut să facă dreptate şi au văzut că nu e nicio probă la dosar”, a spus Constantinescu.

El a reclamat și că „a aflat acum zece zile de acest dosar”.

„La 7:30 m-am trezit în toaletă cu aceşti mascaţi. Ce scria pe acest mandat: droguri, arme, muniţie care fusese confiscată de DNA Constanța la faza din 15 ianuarie”, a adăugat el.

El a mai spus că dosarul de abuz în serviciu confirmă că el este „client de serviciu” al procurorilor şi al „inchiziţiei publice din regimul Băsescu”, asta deoarece 2014 este an electoral.

„Nu e regimul Traian Băsescu? De zece ani duşmanii sunt urmăriţi”, a spus el.

Pe de altă parte, Nicuşor Constantinescu a spus că nu se poate opera în România de cancerul la prostată de care suferă, tehnologia medicală necesară în acest scop fiind disponibilă doar în SUA şi, din câte ştie el, în unele ţări europene.

Tribunalul Bucureşti a decis în 20 martie punerea în libertate a președintelui CJ Constanța și cercetarea acestuia sub control judiciar.

Nicușor Constantinescu fusese reținut pentru 24 de ore cu o zi înainte, fiind suspectat de fapte de corupție. Șeful Consiliului Județean Constanța este urmărit penal pentru abuz în serviciu, pentru că ar fi împiedicat controale ale Curţii de Conturi şi ar fi creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis sau prelungit autorizaţii de construire a unor centrale eoliene.

Nicuşor Constantinescu este cercetat în mai multe dosare. Într-unul dintre ele este acuzat că ar fi sponsorizat ilegat cu zeci de milioane de lei mai multe cluburi sportive fără perfomanţe. Anul trecut, el s-a opus unui control al Curții de Conturi, când a refuzat să ofere documentele cerute pentru a fi controlate.

Pe de altă parte, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa este acuzat că a făcut presiuni asupra unor politicieni pentru a obţine schimbarea Legii ANI sau chiar desfiinţarea DNA