Patronul clubului Beirut, unde trei dansatoare au ars de vii, dat în urmărire generală după condamnare

Data actualizării: Data publicării:
beirut

Patronul clubului Beirut din Constanţa, în care, în urmă cu patru ani, trei fete au murit într-un incendiu, e de negăsit.

Proprietarul localului Beirut a fost condamnat definitiv ieri, de Curtea de Apel Constanţa, la 8 ani de închisoare cu executare.

Imediat după primirea mandatului, polițiștii l-au căutat la adresa de domiciliu din Ovidiu, dar şi din Constanța.

George Karam era sub control judiciar și avea interdicție de a părăsi țara, fiind dat în consemn la punctele de trecere a frontierei.

În prezent, bărbatul este căutat de polițiști pentru punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea.

Se fac toate demersurile și eforturile pentru identificarea acestuia, fiind verificate toate pistele și informațiile care i-ar putea ajuta pe polițiști pentru găsirea bărbatului”, a comunicat Poliţia.

În noaptea de 5 aprilie 2014, trei tinere – cântăreața Ioana Nicoleta Cengher și dansatoarele Nicoleta Vasilițeanu și Mihaela Tucă - au murit într-un incendiu produs în restaurantul din Constanța. În momentul incendiului, fetele se aflau în mansarda restaurantului și nu au mai putut fi salvate.

Procurorii au arătat că mansarda a fost construită ilegal, fără autorizație, fără proiect sau expertiză tehnică. Focul a început de la niște probleme la rețeaua de gaze naturale, care, de asemenea, a fost montată și menținută ilegal, fără niciun aviz.

În acea noapte, întreaga mansardă a ars și s-a prăbușit peste restaurant. Procurorii au mai arătat că societatea care administra restaurantul a angajat 11 persoane fără contract de muncă și a întocmit fișe din instruire în domeniul situațiilor de urgență false, pe care le-a folosit cu ocazia verificărilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța.

În noaptea tragediei, pompierii ISU ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic, pentru că incendiul era generalizat. Totul s-a soldat cu șapte victime – trei fete au murit și alte patru persoane au fost intoxicate cu fum.

George Karam a fost găsit vinovat pentru distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, complicitate la realizarea construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora, construire fără autorizaţie în zonă construită protejată și pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri