Percheziții la Ministerul Agriculturii. Opt persoane sunt urmărite penal. Un director ADS și președintele Agrostar, printre învinuiți

Data publicării:
politia deschinderi perchezitii-7

ACTUALIZARE 19.20. Opt funcţionari şi sindicalişti sunt urmăriţi penal, acuzaţi de abuz în serviciu şi şantaj. Inclusiv mai mulţi poliţişti ar fi implicaţi, spun anchetatorii.  

Şeful Direcţiei strategie, managementul datelor şi activităţilor din ADS, Vincenţiu Relu Lucian Cuc, preşedintele Agrostar, Ştefan Niculae, şi alte şase persoane, între care o alta cu funcţie de conducere din ADS, sunt urmărite penal pentru fapte de corupţie, informează DNA, potrivit Mediafax.

ACTUALIZARE 15.56. Ministrul Agriculturii a anunțat demiterea directorului Agenției Domeniilor Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, și a precizat că perchezițiile de azi au fost efectuate de ofițeri ai DGA, într-un dosar instrumentat de DNA.

Potrivit ministrului Daniel Constantin, niciun angajat al Ministerului Agriculturii nu a fost pus sub învinurie sau citat ca martor la DNA. „Este posibil din cadrul instituțiilor subordonate. Din cadrul ADS, nu pot să vă confirm sau să vă infirm această ipoteză”, a adăugat ministrul. 

„Au fost vizate câteva birouri de la Direcția de Control și Antifraudă a Ministerului Agriculturii, cu privire la activitatea conducerii din Agenția Domeniior Statului. Și acolo au fost percheziții. Se pare că vizează anumite persoane din acea instituție”, a precizat Daniel Constantin.

Au fost sigilate biroul preşedintelui ADS şi cel al unui director al instituţiei, de unde au fost ridicate documente privind achiziţii publice, a precizat D. Constantin.

„Sunt vizate două note de control, în urma unei sesizări pe care o doamnă din cadrul ADS a făcut-o cu privire la conducerea Agenției Domeniilor Statului. Doamna respectivă sesiza conducerea Ministerului vizavi de faptul că s-au desfășurat anumite abuzuri, care vizau achiziții de servicii de mentenanță pentru xerox, faptul că s-au folosit două cartele de motorină de la două mașini care nu mai sunt în uz. Este vorba de achiziții vizavi de care doamna avea anumite suspiciuni”, a mai spus Daniel Constantin.  

 __________________________________________________________________________________________

Este vorba despre un caz în care există suspiciuni de fapte de corupție ce ar fi fost săvârșite în cadrul celor două instituții. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Agriculturii a aflat de la Digi24 despre această anchetă.

Procurorii DNA urmează să verifice și să decidă dacă există probe pentru a susține indiciile de fapte de corupție pe care le au în acest dosar deschis recent. Ei au ridicat mai multe documente și de la Federaţia Sindicală Agrostar și au descins și la alte nouă adrese.  

De la Ministerul Agriculturii au fost ridicate documente contabile și acte ce vizeză schimburi de terenuri.

În acest caz a început urmărirea penală împotriva mai multor persoane, dar DNA nu a făcut încă publice numele acestora. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri