Video Percheziții DNA la Primăria Botoșani. Primarul Cosmin Andrei, acuzat că a aranjat un concurs în primărie

Data actualizării: Data publicării:
Cosmin Andrei primar Botosani
Cosmin Andrei, primarul din Botosani, a fost dus la DNA pentru audieri. Foto: Profimedia

Procurorii DNA au făcut percheziții vineri dimineață la Primăria Botoșani, informează Digi24. Anchetatorii au controlat inclusiv biroul primarului Cosmin Andrei și l-au dus la audieri. Cosmin Andrei este acuzat că a aranjat un concurs de angajare la primărie în 2021 și a fost pus sub control judiciar.

ACTUALIZARE 12:18 Procurorii DNA l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile pe primarul Cosmin Andrei, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite, potrivit unui comunicat DNA.

Potrivit procurorilor, „în data de 25 august 2021, inculpatul Andrei Cosmin-Ionuţ, în calitate de primar al municipiului Botoşani, ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei, unei candidate la postul de «consilier clasa I, grad profesional superior» scos la concurs de instituţia pe care o conducea. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 august 2021, persoana respectivă ar fi promovat concursul şi ar fi ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv”.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Cosmin Andrei trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care:

  • să nu depăşească limita teritorială a ţării decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar (procuror, judecător de cameră preliminară, instanţa de judecată)
  • să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

„Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, se mai arată în comunicat.

ACTUALIZARE 10:12 DNA a anunțat vineri dimineață, într-un comunicat, că procurorii anticorupție de la Suceava fac cercetări într-un dosar penal ce „vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2021, de către funcționari publici în legătură cu fraudarea unor concursuri de angajare”.

„În cursul zilei de 02 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 locații situate pe raza municipiului Botoșani, din care una este sediul unei instituții publice”, se arată în comunicatul DNA.

Știrea inițială

Primarul municicipiului Botoșani, Cosmin Andrei (PSD), a fost dus la audieri la sediul DNA Suceava, mai precizează sursa menționată. El ar fi cercetat într-un dosar de corupţie în care este suspectat de angajarea ilegală a unei persoane. 

Potrivit informațiilor Digi24, ar fi vorba de angajararea fără concurs în 2021 a unei apropiate de-ale sale.

Acțiunea procurorilor de la Botoșani vine la doar o zi după perchezițiile de la sediul Consiliului Județean Prahova, în urma cărora președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a fost acuzat de luare de mită și pus sub control judiciar.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri