Iulian Dumitrescu demisionează din toate funcțiile din PNL: „Partidul nu are nicio legătură cu această speță”

Data actualizării: Data publicării:
iulian dumitrescu la iesirea de la dna
Șeful CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a fost pus sub control judiciar. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele Consiliului Judeţean Prahova și prim-vicepreședintele PNL, Iulian Dumitrescu, a anunțat joi seară, pe Facebook, că își dă demisia din toate funcțiile de partid. Dumitrescu a fost pus sub control judiciar în dosarul în care DNA a făcut, joi, mai multe percheziţii, inclusiv la sediul CJ, și e acuzat de luare de mită și fals în declarații. 

ACTUALIZARE: Prim-vicepreședintele PNL, Iulian Dumitrescu, a anunțat joi seară, pe Facebook, că își dă demisia din toate funcțiile de partid.

„Având în vedere existența dosarului în care D.N.A. mi-a adus acuzațiile prezentate public, am luat decizia să demisionez din toate funcţiile din partid, deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speță. Așa cum am mai afirmat, am pus la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele solicitate. Colaborez cu instituţiile statului pentru a se lămuri cauza și a se afla adevărul faptic. Conform legii, sunt în continuare beneficiarul prezumției de nevinovăție”, a scris Iulian Dumitrescu pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ȘTIRE INIȚIALĂ: PNL a transmis joi seară, referitor la președintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, că așteaptă ca acesta să-și dea demisia din funcțiile pe care le are în partid.

De asemenea, dacă Dumitrescu va refuza să-și dea demisia, se va supune la vot și va pierde funcția din partid.

Șeful CJ Prahova a fost pus sub control judiciar

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au efectuat joi percheziţii la 19 adrese situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Prahova, inclusiv la sediul unei instituţii publice, în legătură cu fapte de corupţie şi fals.

Potrivit DNA, cercetările vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2020 - prezent, a unor infracţiuni de corupţie şi fals, de către funcţionari publici în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu.

„În cursul zilei de 1 februarie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 19 locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Prahova, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, arată sursa citată.

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a fost adus, joi după-amiază, cu mandat, la DNA Bucureşti. Acolo, sora și cumnatul său au fost audiați mai multe ore și s-a decis ca toți trei să fie puși sub control judiciar.

Potrivit procurorilor, Iulian Dumitrescu a cheltuit într-un an şi jumătate aproape 600.000 de euro pe produse de lux şi vacanţe, pe lista destinațiilor aflându-se Dubai, Abu Dhabi, Insulele Maldive, Capri, Mykonos și Nisa.

Ce avere are Iulian Dumitrescu

Conform celei mai recente declaraţii de avere, completată în iunie 2023, Iulian Dumitrescu deţine împreună cu soţia un apartament de peste 150 de metri pătraţi, achiziţionat în 2008, şi unul de 45 de metri pătraţi, cumpărat în 2005, precum şi un autoturism Range Rover din 2014.

În 2023, Dumitrescu menţionează, la capitolul împrumuturi, 45.000 de euro daţi Partidului Naţional Liberal, precum şi trei împrumuturi către persoane fizice, totalizând 170.000 de lei şi 70.000 de euro.

Preşedintele CJ Prahova are mai multe conturi în lei care totalizează sub 70.000 de lei. La capitolul „Datorii”, el menţionează un credit de aproape 127.000 de euro la First Bank, scadent în 2036, precum şi un împrumut de la o persoană fizică, în valoare de 180.000 de dolari, contractat în 2012 şi scadent anul acesta. În 2022, el a încasat 164.268 de lei de la CJ Prahova.

În 2020 a vândut un teren de aproape un milion de lei unei societăţi, teren situat în judeţul Ilfov şi în aceeaşi zi a vândut pentru 775.000 de lei, aceleiaşi firme, un alt teren situat în judeţul Dâmboviţa.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri