Percheziții la Spitalul Județean Neamț. Manager: „Am sperat că oamenii înțeleg de vorbă bună”

Data actualizării: Data publicării:
spital judetan neamt-fb

Au loc percheziţii la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, la secţia de Ortopedie. Cei şapte medici de acolo sunt bănuiţi că luau mită pentru a face dosare de pensionare anticipată fără drept, dar şi pentru operaţii şi alte acte medicale. Percheziţii au loc și acasă la cinci dintre medici.

Managerul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, Codruţ Munteanu, a declarat pentru Digi24 că au loc percheziții și în policlinică, la cabinetul de ortopedie.

De-a lungul timpului, au fost mai multe sesizări și probleme. În ultima perioadă probabil că s-au intensificat și s-a ajuns la această măsură”, a precizat managerul.

Am încercat pe cât posibil să le stăpânim, să dialogăm, inclusiv cu cei de la Colegiul Medicilor, dar se pare că nu am reușit și ne asumăm acest lucru”, a adăugat Munteanu.

Managerul spitalului a spus că secția de ortopedie „era în atenția noastră permanentă”.

E o secție în care ne-am implicat direct, discutând de fiecare dată cu adresabilitate permanentă în creștere și cu care am avut probleme în a gestiona un piculeţ fluența actului medical și adresabilitatea promptă la urgențele care veneau una după alta. Și atunci, poate că au scăpat ceva amănunte, dar poziția noastră, a conducerii spitalului, a ordonatorului principal de credite e moralitatea și verticalitatea și respectul pentru dreptul salarial pe care îl primim fiecare și pentru corectitudine și pentru pacient”, a precizat Codruţ Munteanu.

Întrebat dacă s-a gândit să sesizeze autoritățile, el a spus că și au fost discuții inclusiv cu Coelgiul Medicilor.

„De fiecare dată am sperat că oamenii înțeleg de vorbă bună și le atrăgeam atenția și le explicam că trebuie să aibă o conduită și o moralitate corespunzătoare pentru prestația unui act medical de calitate. Din păcate, am operat cu exemplul personal. Se pare că nu numai asta ajunge”, a subliniat managerul spitalului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri