Politicienii fac astăzi coadă la ICCJ

Data actualizării: Data publicării:
DRAGNEA ICCJ Agerpres
Foto: Agerpres

Politicienii vor face coadă astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ludovic Orban, Călin Popescu Tăriceanu, Bogdan Olteanu, Gabriel Oprea și Liviu Dragnea se numără printre cei care vor veni în faţa instanţei.

În cazul lui Ludovic Orban este primul termen al procesului în care este acuzat că a încercat să strângă ilegal bani pentru campania electorală pentru localele din luna iunie. Ludovic Orban ar putea fi audiat de judecătorii de la ICCJ la ora 11:00.

O oră mai târziu este un nou termen în dosarul de mărturie mincinoasă a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit DNA, şeful Senatului ar fi ascuns intenţionat detalii despre retrocedările în care erau implicaţi Paul al României şi Remus Truică.

Tot la ora 12:00 este aşteptat la Înalta Curte şi Bogdan Olteanu, pentru care procurorii DNA cer prelungirea arestului la domiciliu cu 30 de zile. Fostul viceguvernator al BNR este acuzat de trafic de influenţă.

Gabriel Oprea se va prezenta la instanța supremă pentru discutarea cererilor şi excepţiilor referitoare la legalitatea probelor strânse de procurori în dosarul maşinii de lux cumpărate din fondurile operative ale DIPI.

La ora 19:00, în faţa instanţei vor ajunge preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi fosta sa soţie. Cei doi sunt implicaţi în dosarul angajărilor fictive la Direcţia de Protecţie Socială Teleorman. Procesul este în faza camerei preliminare, aşa că şedinţa este una secretă. Magistraţii vor discuta doar legalitatea probelor din dosar.

Şi tot astăzi începe judecarea procesului de corupţie al fostului ministru al energiei Constantin Niţă. În rechizitoriu, procurorii DNA susţin că, în 2013, fostul ministru i-ar fi solicitat unui om de afaceri un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de societatea comercială a acestuia cu primăria Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri