Primarul din Botoşani, denunţat de soţul candidatei pentru care a aranjat concursul, femeie cu care edilul era în „relaţii apropiate”

Data actualizării: Data publicării:
cosmin andrei primar botosani
Primarul Cosmin Andrei s-ar fi aflat în „relaţii apropiate” cu femeia pentru care a aranjat concursul de angajare la primărie. Foto: Facebook

Primarul din Botoşani, Cosmin Andrei, ar fi fost denunţat la DNA chiar de soţul candidatei pe care a ajutat-o cu subiectele pentru concursul de angajare şi cu care edilul ar fi fost în „relaţii apropiate”, se arată în ordonanța procurorilor prin care l-au plasat sub control judiciar.

În ordonanța de plasare sub control judiciar a primarulului Cosmin Andrei, anchetatorii arată că, din primele verificări, a rezultat că soţul candidatei la concurs a intrat în posesia hârtiei cu variantele de subiecte primită de soţia sa cu o zi înainte de susţinerea examenului, înscrisurile aflându-se acasă la cei doi soți.

„Potrivit procesului-verbal din data de 25 ianuarie, ofiţerul de poliţie judiciară delegat în cauză a luat legătura, telefonic, cu numitul Cristian-Maricel Hriţcu, care i-a precizat faptul că în prezent se află la muncă în Italia, fiind şofer pe TIR şi că deţine nişte înscrisuri reprezentând subiectele la examenul din 26 august 2021 susţinut de soţia sa Cristina-Geanina Hriţcu pentru ocuparea unui post la Direcţia Taxe şi Impozite Locale Botoşani. Aceste înscrisuri le are de la soţia sa, care le-a primit în vara anului 2021 şi pe care le-a adus la imobilul reprezentând domiciliul conjugal, înscrisuri pe care, ulterior, Cristian-Maricel Hriţcu le-a luat şi le-a depozitat într-un imobil din municipiul Botoşani la care are acces prietenul său”, se menţionează în ordonanța procurorilor, potrivit Agerpres.

Primarul și candidata se aflau în „relaţii apropiate”

Conform ordonanţei, candidata la postul de „consilier clasa I, grad profesional superior” în Primăria Botoșani, condusă de Cosmin Andrei, a recunoscut că ar fi primit subiectele de la edilul municipiului Botoşani.

„Fiind audiată în data de 25 ianuarie, martora Cristina-Geanina Hriţcu a confirmat primirea variantelor de subiecte propuse de membrii comisiei de concurs din 26 august 2021, cu o zi înaintea susţinerii examenului, respectiv în data de 25 august 2021, direct de la primarul municipiului Botoşani, Cosmin-Ionuţ Andrei, cu care martora se afla în relaţii apropiate. Martora a precizat că în vara anului 2021 a purtat discuţii cu primarul municipiului Botoşani, Cosmin-Ionuţ Andrei, referitoare la posibilitatea ocupării unuia dintre cele trei posturi scoase la concurs în cadrul Direcţiei Impozite şi Taxe, unitate aflată în subordinea primăriei. Martora i-a transmis primarului faptul că ar ajuta-o dacă materialul de învăţare s-a restrânge la anumite variante de subiecte. În acest context, chiar înainte de ziua susţinerii concursului, primarul Cosmin-Ionuţ Andrei i-a dat nişte înscrisuri tehnoredactate conţinând variantele de subiecte ce urmau a fi date la concurs, sens în care s-a întâlnit cu acesta, în oraşul Botoşani, într-un loc stabilit de cei doi. (...) Martora arată că ulterior a rătăcit prin casă înscrisurile pe care le-a primit de la primarul Cosmin-Ionuţ Andrei reprezentând variantele de subiecte, acestea fiind găsite, apoi, de către soţul ei, care în vara anului 2023 i-a confirmat că înscrisurile se află la el, în păstrare”, mai arată procurorii.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat vineri că s-a autosuspendat din PSD, după ce procurorii DNA l-au pus sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat că a aranjat un concurs de angajare la primărie.

Potrivit procurorilor, „în data de 25 august 2021, inculpatul Andrei Cosmin-Ionuţ, în calitate de primar al municipiului Botoşani, ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei, unei candidate la postul de «consilier clasa I, grad profesional superior» scos la concurs de instituţia pe care o conducea. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 august 2021, persoana respectivă ar fi promovat concursul şi ar fi ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv”.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri