Primarul din Botoșani s-a autosuspendat din PSD. „Am urmat regulile de integritate instituite în partid”

Data actualizării: Data publicării:
cosmin andrei primar botosani
Primarul Cosmin Andrei s-a autosuspendat din PSD. Foto: Facebook

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat vineri că s-a autosuspendat din PSD, după ce procurorii DNA l-au pus sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat că a aranjat un concurs de angajare la primărie.

„În urma evenimentelor de astăzi, în care mi-a fost adusă la cunoștință măsura controlului judiciar, am urmat, cum era și firesc, regulile de integritate institute în PSD și am comunicat conducerii PSD Botoșani auto-supendarea din toate funcțiile deținute în partid. În ce mă privește, îmi voi susține cauza cu bună-credință și voi pune la dispoziția organelor de anchetă toate informațiile care mi se vor solicita, astfel încât situația să se lămurească în cel mai scurt timp posibil”, a transmis primarul Cosmin Andrei într-un mesaj postat pe Facebook.

Procurorii DNA l-au pus vineri sub control judiciar pentru 60 de zile pe primarul Cosmin Andrei, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite, potrivit unui comunicat DNA.

Potrivit procurorilor, „în data de 25 august 2021, inculpatul Andrei Cosmin-Ionuţ, în calitate de primar al municipiului Botoşani, ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei, unei candidate la postul de «consilier clasa I, grad profesional superior» scos la concurs de instituţia pe care o conducea. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 august 2021, persoana respectivă ar fi promovat concursul şi ar fi ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri