Procurorul general: Aceasta este lecţia anticorupţie la nivel european a magistraturii din România

Data actualizării: Data publicării:
protest magistrati_inquam photos_octav ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Aceasta este lecţia anticorupţie la nivel european a magistraturii din România - a fost reacţia procurorului general Augustin Lazăr, cu privire la protestele judecătorilor şi procurorilor în cazul modificărilor la legile Justiţiei.

augustin lazar 170928_CSM_005_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

„Este o veste bună privind partea pozitivă a lucrurilor, în sensul că avem o magistratură la nivel european, o magistratură matură, care cunoaşte valorile culturii europene şi care este în măsură să apere independenţa Justiţiei. Aceasta este lecţia anticorupţie la nivel european a magistraturii din România”, a declarat Augustin Lazăr, la intrarea în CSM, potrivit Agerpres. 

Anterior, o reacție despre acest subiect a avut și ministrul Justiției, Tudorel Toader. El a spus că „în calitate de cetățeni, la modul organizat sau spontan, pot protesta, în calitate de magistrați trebuie să respecte legea”.

Câteva sute de magistraţi au protestat, luni, în faţa instituţiilor, faţă de modificarea legilor justiţiei, dar şi faţă de modificarea Codurilor penale.

În Capitală, aproximativ 500 de magistraţi au protestat în tăcere, luni seară, pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, proteste similare ale magistraţilor având loc şi la Constanţa, Cluj-Napoca, Iași Brăila, Slatina sau Braşov.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, a trimis, luni, o scrisoare deschisă preşedintelui Comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei, Florin Iordache, în care îi cere să acorde timp Consiliului pentru a se consulta cu corpul magistraţilor. Ea precizează că faptul că magistraţii au ajuns să protesteze trebuie să dea de gândit societăţii şi Parlamentului. 
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri