R. Prună: După alegeri mă întorc la Bruxelles

Data actualizării: Data publicării:
raluca pruna2

Ministrul Justiției a declarat, într-un interviu pentru News.ro, că nu va candida la alegerile din iarnă și că la finalul mandatului său se va întoarce în Bruxelles la cariera ei. Raluca Prună a declarat că nu a stat de vorbă cu nicio formațiunea politică privind o eventuală candidatură. 

raluca pruna2

„Am spus că nu am niciun fel de intenţie să candidez. Nu sunt în discuţii cu absolut nimeni şi cred că asta este din cauză că am anunţat, poate neinspirat şi nestrategic, din luna ianuarie a anului acestuia că nu înţeleg să rămân dincolo de cele 12 luni, dacă vor fi 12, să vedem, într-o funcţie a Guvernului României. O să-mi fac bagajele şi o să mă întorc de unde am venit, şi anume la cariera mea mare cred eu, mică cred politicienii din România, la cariera mea din Bruxelles”, a precizat Raluca Prună. 

Referitor la colegii din Guvernul Cioloș care ar putea candida, ministrul Justiției a declarat că ei ar aduce oricărui guvern „un plus de seriozitate și competență”. 

„În primul rând nu e cert care sunt aceşti colegi de guvern dar sunt convinsă că pot aduce oricărui guvern un plus de seriozitate şi de competenţă. Şi care au avut ocazia în acest mandat scurt să arate o dată că pot să facă o muncă în administraţie la nivel înalt, o muncă de foarte bună calitate şi pe de o altă parte să-şi dovedească şi lor că-i interesează o asemenea carieră. În măsura în care pot împăca cele două, să-şi termine mandatul bine aşa cum l-au început şi să continue să dea ceva societăţii trecând prin alegeri, că până al urmă politica se face prin partide, cred că este un lucru bun”,a spus Raluca Prună. 

Miniștrii din Guvernul Cioloș care ar putea candida la parlamentare

Mai mulți miniștri din cabinetul Cioloș iau în considerare ideea de a intra în politică, după alegerile din 11 decembrie. Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, și Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, au spus răspicat că se gândesc să candideze la alegeri. De asemenea, există zvonuri că și ministrul Economiei Costin Borc are în plan candidarea la alegeri. 

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a precizat că miniștri cabinetului Cioloș ar aduc plus-valoare unui partid dacă ar candida. 

Totuși, ministrul pentru Consultare Publică, Violeta Alexandru, a declarat că nu îi place duplicitatea și să se decidă mai rapid dacă vor să fie tehnocrați sau oameni politici și să comunice decizia șefului Cabinetului.

Premierul Dacian Cioloș a precizat că nu ar fi supărat dacă mai mulți miniștri ar vrea să participe la alegerile parlamentare, dar i-a rugat să anunțe din timp, deoarece dacă se decid să candideze trebuie să demisioneze. 

Klaus Iohannis, apel la Cioloș să se hotărască

Președintele Klaus Iohannis  a declarat că premierul Dacian Cioloș trebuie să se hotărască „cu cine vrea să continue” și a atras atenția că nu va numi un premier independent după alegeri. Asta în condițiile în care Dacian Cioloș a precizat în mai multe rânduri că nu va candida la alegeri. 

Mulți își pun întrebarea dacă Dacian Cioloș rămâne un premier independent și după aceea se retrage sau dacă dorește să își continue anumite proiecte și recunosc că personal cred că ar face bine să își continue proiectele. Are proiecte bune, începute, dar atunci să își declare măcar simpatia - sau adeziunea saupreferința - pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor după alegeri”, a spus Klaus Iohannis.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri