Exclusiv Reacția avocatului lui Cherecheș după ce primarul a fost condamnat la închisoare: „Nu e legal. Magistratul era incompatibil”

Data publicării:
catalin chereches de ziua nationala
Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost dat în urmărire națională. FOTO: Inquam Photos/ Ghiță Porumb

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost dat în urmărire națională, după ce polițiștii nu l-au găsit nici acasă, nici la biroul său din Primărie. Edilul a fost condamnat definitiv, vineri dimineață, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.  „Condamnarea este nelegală pentru că magistratul era incompatibil”, a reacționat, în exclusivitate pentru Digi24, avocatul lui Cătălin Cherecheș. Primarul i-ar fi spus joi seară că va respecta decizia, oricare va fi ea.

Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheș: „Mi-a spus că va respecta hotărârea judecătorească, indifirent care ar fi aceasta. Luăm în calcul toate posibilitățile pe care legea le oferă, cu atât mai mult cu cât hotărârea parte vădit nelegală, dată fiind incompatibilitatea judecătorului care a pronuntat-o, e o hotărâre pe care o respectăm, dar legea ne dă dreptul să exercitam căile legale extraordinare care permit remedierea eventualelor ilegalități”.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost dat în urmărire generală după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului emis de instanţă.

Edilul a fost căutat de polițiști în locuința sa și la sediul Primăriei, însă este de negăsit.

„Astăzi, 24 noiembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş au primit de la instanţa competentă un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, emis pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Astfel, poliţiştii efectuează verificări, în vederea depistării bărbatului”, anunţă IPJ Maramureş.

Anunțul a apărut și pe site-ul Poliției Române, unde sunt specificate informații despre primar, precum și fapta de care este acuzat, însoțite de fotografia acestuia.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv, vineri, la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Curtea de Apel Cluj a respins apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară.

Cătălin Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai 2016, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri