Retrocedări ilegale în Rădăuți. Un judecător, un procuror și un om de afaceri au fost reținuți

Data publicării:
intrare dna alt cadru - captura

Judecătorul Bogdan Bărbuţă este acuzat că ar fi luat mită în schimbul deciziilor sale. Printre foloasele primite ar fi 1.000 de euro, o cutie de ciocolată şi o sticlă de lichior. Mita a fost dată de un om de afaceri, pentru a intra, ilegal, în proprietatea a aproape 42 de hectare de teren.

Pentru că suprafaţa respectivă era împărţită în parcele, al căror drept de proprietate nu putea fi transmis prin vânzare-cumpărare pe cale notarială, întrucât existau mai mulţi proprietari în coindiviziune, afaceristul a apelat la judecătorul Bogdan Bărbuţă. Acesta a dat nu mai puţin de 69 de hotărâri judecătoreşti. Afaceristul a vândut ulterior terenul, obţinând un profit de aproximativ 4.000.000 de lei.

Seara trecută, au primit ordonanţă de reţinere şi şeful secţiei Urmăriri Penale din Parchetul Tribunalului Suceava, dar şi un om de afaceri din Rădăuţi.

În faţa procurorilor a ajuns şi primarul localităţii Rădăuţi, dar şi şeful Poliţiei de Frontieră. Cei doi au fost însă lăsaţi să plece acasă, fiind cercetaţi în libertate.

În dosarul de corupţie din justiţia suceveană sunt anchetaţi procurorul Dumitru Dâmbu, şeful secţiei Urmăriri Penale din Parchetul Tribunalului Suceava, Bogdan Bărbuţă şi Daniela Prandea, judectori la Rădăuţi, dar şi comisarul şef Mihai Prelipcean, şeful Poliţiei de Frontieră Rădăuţi.

Procurorii DNA au făcut percheziţii şi la Primăria din Rădăuţi, fiind interesaţi, printre altele, de modul în care o firmă locală a intrat în posesia sediului Bibliotecii municipale din oraş

Unii din cei implicaţi în dosar au fost aduşi pentru audieri la sediul DNA Bucureşti. Aceştia susţin că au calitatea de martori.

Ancheta procurorilor vizează în special retroced[ri de terenuri din perioada 2005-2006.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri