Sechestru pe o parte din terenurile de la Nana ale familiei Băsescu

Data publicării:
mosia nana

Magistrații Tribunalului Călărași au respins o joi seara o contestație depusă de avocatul Ioanei Băsescu la măsura sechestrului impus de Parchetul General pe o parte din terenurile cumpărate la sfârșitul anului 2013 de familia Băsescu.

Măsura sechestrului a fost luată de Parchetul General la 16 februarie.

Această anchetă în cadrul căreia Parchetul General a decis instituirea sechestrului pe o suprafață de aproximativ 200 de hectare de teren agricol în comuna Nana durează de mai bine de jumătate de an. A fost demarată la jumătatea anului 2014 de către procurorii Parchetului General în urma unei sesizări trimise de Corpul de control al prim-ministrului.

Ioana Băsescu a achiziționat printr-un credit bancar de un milion de euro, la sfârșitul anului 2013, terenurile agricole în comuna Nana din județul Călărași.

Sechestrul este pus pe o mare parte din moșia cumpărată de familia Băsescu, dar ancheta vizează alte persoane decât actualii proprietari. Este vorba de 12 persoane, foști și actuali funcționari din administrația locală, vizați de acuzații de înșelăciune și fals.

Există riscul ca la finalul unui eventual proces, dacă persoanele vor fi condamnate, deci se va constata definitiv și irevocabil că acele loturi au fost retrocedate ilegal, terenurile să fie confiscate și să revină în proprietatea statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri