Șeful Radioului public s-a internat și nu poate fi audiat

Data actualizării: Data publicării:
miculescu

Preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, a fost citat pentru a fi audiat luni în dosarul privind achiziţii de servicii de turism, însă nu se poate prezenta pentru că este internat de trei zile la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală, scrie News.ro. De asemenea, artistul Ducu Bertzi, membru în consiliul de administraţie al radioului public, este audiat de procurori. Aceștia spun că anumite contracte pe care le-a semnat nu sunt conforme cu legea.

miculescu

Surse judiciare au declarat că Ovidiu Miculescu (foto) a fost citat, săptămâna trecută, să se prezinte luni la Poliţia Română pentru a da declaraţii în dosarul în care 11 membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, întrucât ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate ilegal mai multe contracte privind achiziţii de servicii de turism. Sursele citate nu au putut preciza în ce calitate a fost citat preşedintele director general al SRR.

Ovidiu Miculescu nu va putea fi audiat luni, întrucât acesta este internat de trei zile la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală.

Managerul Spitalului „Sfântul Pantelimon”, Gheorghe Popescu, a declarat că Ovidiu Miculescu este internat de la sfârşitul săptămânii trecute, starea acestuia fiind „destul de gravă”. Gheorghe Popescu a precizat că nu poate da alte date medicale despre Ovidiu Miculescu.

Oficiali ai Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au declarat că luni au fost citate pentru a fi audiate toate persoanele vizate în acest dosar. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunţat, în 17 noiembrie, că a început urmărirea penală faţă de 11 membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, printre care Mirela Fugaru, Stejărel Olaru, Demeter Andras Istvan, Mihai Voicu şi Doina Moşneag, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese.

„Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în perioada iulie 2011 - ianuarie 2014 aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceştia au obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei”, au arătat procurorii.

Cei 11 membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune sunt acuzaţi că fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate ilegal mai multe contracte privind achiziţii de servicii de turism.

Anchetatorii au făcut în 17 noiembrie percheziţii la Societatea Română de Radiodifuziune şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint.

Radio România arăta atunci că a pus la dispoziţia reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti toată documentaţia solicitată.

Cântărețul Ducu Bertzi, membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune, s-a prezentat, luni, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), pentru a fi audiat în dosarul privind săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și conflict de interese de foști și actuali membri în CA al SRR, au precizat pentru AGERPRES surse judiciare.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și procurori au efectuat joia trecută percheziții la Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) în dosarul care vizează fapte de abuz în serviciu și conflict de interese.

„După ce vedem actele, o să vă comunicăm. Nu a fost vorba despre nicio firmă astăzi. Până nu văd actele, nu ştiu despre ce este vorba. (…)  M-au întrebat despre o firmă de turism, habar nu am de ea. Nici nu s-a vorbit despre firmă”, a spus Ducu Bertzi, la ieşirea din sediul Poliţiei Române, unde a fost audiat în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Avocata lui Ducu Bertzi a spus că nu au nimic de ascuns, dar în acest moment nu au nimic de spus despre dosarul în care 11 membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, întrucât ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate ilegal mai multe contracte privind achiziţii de servicii de turism.

Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune este Ovidiu Miculescu, iar membri sunt Maria Ţoghină, Mirela Ioana Fugaru, Ruxandra Săraru, Radu F. Alexandru, Alexandru Ducu Bertzi, Andras Istvan Demeter, Ana Florea, Alina Stanciu, Alexandra Dumitraşcu, Nicoleta Viorica Balaci, Adrian Doroş şi Alexandru Muraru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri